Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM câştigă în alegerile locale noi primari

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 noiembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Potrivit rezultatelor preliminare anunţate de Comisia Electorală Centrală, doi din cei trei primari aleşi în alegerile locale de duminică, 11 noiembrie, sunt primari ai Partidului Democrat din Moldova. Este vorba de Bîzu Ion care a câştigat în satul Cîrpeşti, raionul Cantemir, şi Suprovici Serghei, care a învins în comuna Morenii Noi, raionul Ungheni. Ambii candidaţi au reuşit să obţină peste 50%+1 din voturi şi să obţină victoria încă din primul tur al alegerilor. În felul acesta, PDM îşi măreşte echipa sa de aleşi locali, confirmând că este un partid al comunităţilor locale.

În cel de-al doilea tur al alegerilor, programat pe 25 noiembrie a.c., PDM îşi păstrează şanse mari să câştige şi celelalte două localităţi rămase în cursă. Astfel, şi în comuna Danu, raionul Glodeni, şi în satul Hristici, raionul Soroca, PDM s-a plasat pe prima poziţie prin candidaţii săi Ursu Mihail, respectiv, Cebotari Dumitru, ambii înregistrând un avans important faţă de contracandidaţii lor.

“Rezultatele ne bucură, dar şi ne responsabilizează în acelaşi timp. Primarii PDM au câştigat alegerile pentru că au avut un program foarte clar şi care a convins alegătorii. Urmează, deci, o perioadă deloc uşoară, în care va trebui să arătăm celor care ne-au votat că nu numai că avem soluţii pentru problemele comunităţile, dar avem şi competenţa de a le pune în aplicare”, a declarat Constantin Botnari, secretarul general al partidului.

Desfăşurate sub sloganul “Priveşte în viitor”, campaniile candidaţilor PDM din alegerile petrecute în data de 11 noiembrie a.c. au reuşit să propună o ofertă electorală bine elaborată, în care un loc central a fost ocupat de proiectele pentru comunitatea locală — gazeificarea localităţilor, construcţia sistemelor de canalizare, repararea drumurilor şi străzilor şi multe alte acţiuni care îl au în centrul său pe cetăţean.

Sursa: www.pdm.md

“Noi, femeile, avem un potenţial foarte puternic” Parlamentul a respins propunerea de demitere a Prim-viecepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, din funcţia de Prim-vicepreşedinte al Parlamentului