Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conferinţa IUSY la Chişinău: Tinerii vin cu soluţii pentru intensificarea luptei cu corupţia

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a partidului Democrat din Moldova, în Parteneriat cu IUSY ( Uniunea Internaţională a Tinerilor Socialişti), a organizat la Chişinău la data de 22–25 noiembrie Black Sea Area meeting. La eveniment au participat Organizaţiile de tineret membre IUSY din următoarele ţări: Belarus; Bulgaria; Federaţia Rusă; Ucraina; Georgia şi Republica Moldova.

In principal, discuţiile au fost axate pe consolidarea, sporirea şi stabilirea unui dialog eficient între organizaţiile membre IUSY din regiunea Marii Negre. De asemenea, au fost evaluate posibilităţile de implicare a fiecărei organizaţii în parte atît la nivel naţional, cît şi internaţional, în vederea promovării aspiraţiilor tuturor tinerilor din aceasta regiune.

Pe durata atelierelor de muncă, participanţii au analizat care este agenda de lucru în cadrul propriilor organizaţii, cum sunt implementate valorile democratice ca: libertate, egalitate şi solidaritate în activităţile lor de zi cu zi şi cum este influenţată implementarea acestor valori de către mediul politic.

Un alt subiect important care a fost inclus în agendă este corupţia, care a fost considerat ca unul prioritar din moment ce majoritatea organizaţiilor participante vin din ţări unde acest fenomen este unul des întîlnit, în special în statele din fosta Uniune Sovietică. Pe durata discuţiilor au fost identificate trei nivele de corupţie: la nivel de stat; nivel de organizaţie şi în viaţa de zi cu zi. De asemenea, a mai fost menţionat că acest fenomen există şi continuă să persiste din cauza inegalităţii sociale, unde vedem o foarte mare diferenţă între cei bogaţi şi săraci. Aceste probleme şi practici duc în cele din urmă la scăderea nivelului de transparenţă în societatea noastră, se considera a fi de asemenea o problemă nivelul de cultură politică a cetăţenilor (mentalitatea).

După ce au fost expuse toate aceste probleme, Comitetul IUSY din Regiunea Marii Negre a venit cu un şir de soluţii şi a fost identificată o strategie de prevenire şi combatere a corupţiei. Rezultatul acestei reuniuni va fi prezentat ulterior într-o rezoluţie, care va fi prezentată presei.

Sursa: www.pdm.md

Liga Tinerelor Democrate, împotriva violenţei faţă de femei Democratul Nicolai Chendighelean este noul preşedinte al raionului Basarabeasca