Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Iniţiativă a democraţilor, menită să curme interpretarea diferită a legislaţiei fiscale

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 noiembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Deputaţii PD au elaborat un proiect de lege care se referă la implementarea în legislaţie a unei practici internaţionale pentru cazurile când există interpretări diferite ale legislaţiei. Recentul conflict legat de compania Draexlmaier a fost generat de interpretarea diferită a legislaţiei de către autorităţile fiscale din Bălţi dar şi de către cele centrale, susţine deputatul democrat Adrian Candu.

“În situaţia în care există o interpretare diuferită, contribuabilul are dreptul să se adreseze organelor fiscale şi ele sunt obligate în 60 de zile să emită anticipat soluţia fiscală individuală în care se interpretează anumite dispoziţii legale cu referire la anumite tranzacţii”, a declarat Candu.

El a precizat că deputaţii vor solicita guvernului să vină cu astfel de soluţii şi pentru vamă, dar şi cu soluţii pentru a depăţi problemele privind contribuţiile în domeniul asigurării sociale şi cel al celor medicale. Democraţii vor cere ca acest proiect să fie examinat în regim prioritar de legislativ.

Presa a scris săptămâna trecută că compania Draexlmaier a renunţat să investească 15 milioane de euro în construcţia unei noi fabrici în Zona Economică Liberă Bălţi, din cauza hărţuirii la care este supus investitorul de către Serviciul Fiscal, care, la rândul lui, a acuzat compania că ar fi admis încălcări la impozitare.

Sursa: www.pdm.md

Tinerii Democraţi din Zaicani, raionul Rîşcani au plantat o alee de trandafiri Noi membri PDM la Nisporeni