Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Peste 70 de tineri democraţi au discutat cu Pavel Filip la o Cafenea Politică

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 februarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Peste 70 de tineri democraţi au discutat cu Pavel Filip, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, preşedintele Organizaţiei municipale Chişinău PDM, la o Cafenea Politică.

Întâlnirea a durat mai bine de două ore, timp în care participanţii au avut ocazia să afle din prima sursă cum se dezvoltă sectorul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în Republica Moldova. Potrivit lui Pavel Filip, acest domeniu este o şansă de relansare a economiei Republicii Moldova, iar acest lucru se va întâmpla doar atunci când vom avea un model economic bazat pe import de investiţii şi export de produse.

Ministrul le-a vorbit tinerilor despre proiectul “Strategia Moldova Digitală — 2020”, care în decurs de o lună va fi propus pentru dezbateri publice. Obiectivul ambiţios al Strategiei este ca până în 2020 cetăţenii Republicii Moldova să aibă nevoie de un singur document, buletinul de identitate, restul informaţiei să se regăsească într-o bază centralizată de date.

Oficialul a declarat că odată ce vor fi create condiţii pentru dezvoltarea afacerilor IT în Republica Moldova, vor spori şi şansele de angajare a tinerilor. Pavel Filip i-a îndemnat pe tinerii democraţi să abordeze cu seriozitate studiile, pentru că doar cei instruiţi vor putea să-şi găsească un loc de muncă sigur şi bine plătit.

Cafeneaua Politică este un proiect al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat din Moldova şi prevede întâlniri cu reprezentanţii PDM din Guvern, Parlament şi alte instituţii publice.

Sursa: www.pdm.md

PDM este în aşteptarea propunerilor concrete de a începe dialogul pentru depăşirea crizei politice Membrii Partidului Democrat din Moldova transmit sincere condoleanţe familiei colegului nostru Tudor Rusu