Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii din toată ţara au participat la salubrizarea de primăvară

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

“Vrem să arătăm că ne pasă în ce ţară trăim”, este mesajul democraţilor, care sâmbăta, 13 aprilie, s-au mobilizat în cadrul unei acţiuni ecologice la nivel naţional. Sub sloganul “Moldova, vreau să te ajut”, ei au curăţat în cca 400 de localităţi parcuri şi izvoare,au vopsit borduri şi au plantat arbori.

Democraţii din Chişinău, cărora li s-au alăturat şi liderii de partid, au făcut curăţenie în parcul Valea Trandafirilor.

La Rezina, în centrul oraşului, tinerii democraţi împreună cu seniorii au plantat 300 de trandafiri, iar în celelalte localităţi ale raionului s-au realizat lucrări de curăţenie, văruire a copacilor şi a bordurilor şi vopsirea fântânilor publice.

Membrii Partidului Democrat din r. Ialoveni au început curăţenie de la Izvorul de pe marginea şoselei Hînceşti, care timp de 4 ani nu a fost curăţat şi renovat. La Costeşti, activiştii democraţi au plantat brazi în curtea lăcaşului. La Nimoreni, tinerii democraţi au plantat arbori. Activiştii spun că peste câţiva ani localnicii se vor putea bucura de un parc. Şi la Ruseştii Noi, tinerii ajutaţi de vârstnici au făcut curăţenie în localitate.

La Bălţi, şi-au propus să reabiliteze şi să salubrizeze Memorialul Victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial şi parcul din preajma Eparhiei de Bălţi şi Făleşti. Memorialul Victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial se află pe un teritoriu unde, în trecut, şi-au aflat somnul de veci cetăţenii diferitor state.

Campania tinerilor democraţi “Moldova, vreau să te ajut!” a fost lansată pe 10 aprilie şi se va încheia în aprilie 2014.

Acţiuni similare au avut loc în majoritatea raioanelor ale ţării. Organizatorii campaniei vor prezenta lunar harta realizărilor.

Sursa: www.pdm.md

Mai mult de 12 mii de democraţi din toată ţara au participat la salubrizarea şi amenajarea arealelor naturale din cca 400 de localităţi ale Moldovei Partidul Democrat propune anularea restricţiilor la salarii pentru aleşii locali