Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Proiectul de lege al PDM privind reformarea sistemului electoral a fost votat de catre Parlament

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

50 dintre deputati vor fi alesi pe baza votului uninominal, iar 51 dintre deputati — pe liste de partid! Proiectul de lege al PDM privind reformarea sistemului electoral a fost votat, in a doua lectura, de catre Parlament!

Deputaţii au votat astăzi, în a doua lectură, proiectul de lege privind implementarea sistemului electoral mixt. Pentru au votat 63 de deputaţi şi zero împotrivă.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputatului democrat Vlad Plahotniuc şi susţinut de fracţiunea PDM atât la vot, cât şi pe parcursul dezbaterilor din plenul Parlamentului.

Democraţii susţin că modificările propuse vor oferi fiecărui cetăţean un acces mai mare la procesul decizional la nivel legislativ.

După intrarea în vigoarea a legii, Comisia Electorală Centrală va constitui pe bază permanentă circumscripţii electorale uninominale şi va întreprinde măsurile necesare pentru pregătirea următoarelor alegeri parlamentare, asigurînd informarea funcţionarilor electorali, a alegătorilor privind noile reglementări ale legislaţiei electorale.

Sursa: www.pdm.md

Parlamentul a decis schimbarea sistemului electoral Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat din Moldova a încheiat procesul de reformare