Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM va participa la formarea noului Guvern

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat va participa la formarea unei noi majorităţi parlamentare şi la votarea Guvernului. Decizia a fost adoptată astăzi de membrii Biroului Politic al PDM, după o întrevedere cu premierul desemnat Vlad Filat.

Despre aceasta a anunţat preşedintele PDM, Marian Lupu, care a subliniat că votarea noului Cabinet de miniştri urmează să fie precedată de semnarea Acordului de constituire a alianţei de guvernare.

“Instalarea unui nou Guvern este posibilă doar cu o majoritate parlamentară stabilă, astfel încât noul Executiv să fie eficient la maxim şi să revenim într-o albie de stabilitate şi normalitate”, a afirmat liderul PDM, care a precizat că, în cadrul întrevederii, s-a discutat despre funcţionalitatea viitorului Guvern, precum şi despre eficienţa viitorilor membri ai Cabinetului de miniştri. În acest context, Marian Lupu a reiterat că în componenţa Executivului nu trebuie să se regăsească nici un ministru compromis.

Sursa: www.pdm.md

Consiliul National al PDM a oferit mandat Biroului Executiv pentru finalizarea negocierilor privind formarea Guvernului PDM rămâne consecvent deciziei luate în Biroul Politic