Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democratul Viorel Albu este noul preşedinte al raionului Edineţ

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Democratul Viorel Albu este noul preşedinte al raionului Edineţ. Alegerea sa a avut loc astăzi, după ce fostul conducător al raionului, Oleg Scutari, desemnat de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, a fost demis prin votul a 23 de consilieri, inclusiv 3 reprezentanţi ai PCRM.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei teritoriale PDM Edineţ, Galina Mosoric, pentru candidatura lui Viorel Albu au votat 24 de aleşi locali din 33, astfel fiind întrunit necesarul de 2/3 din voturi. Astfel, decizia ca Viorel Albu să ocupe funcţia de preşedinte al raionului Edineţ a fost susţinută de 13 consilieri care reprezintă PDM, 4 din partea PLDM, 4 consilieri din PCRM, 2 neafiliaţi şi un consilier din partea PL.

Noul preşedinte al raionului şi-a asumat responsabilitatea ca, până la sfârşitul mandatului actual, să activeze în conformitate cu obiectivele de modernizare şi europenizare a administraţiei publice locale, prin promovarea unor politici investiţionale durabile, prin repartizarea echidistantă a fondurilor disponibile, susţinerea APL de nivelul I şi II şi modernizarea economică şi socială a raionului. Totoadă, preşedintele democrat al raionului a reconfirmat angajamentul său de a reprezenta interesele tuturor cetăţenilor din Edineţ, de la conducerea raională.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia PDM Botanica, mai consolidată înainte de electorală Tinerii democraţi din Moldova şi social-democraţii din România au semnat un protocol de colaborare