Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Membrii PDM au participat la acţiunile prilejuite de Ziua Victoriei

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 mai 2013
Partidul Democrat din Moldova

Membrii Partidului Democrat din Moldova — deputaţi, miniştri, tinerii democraţi, reprezentanţi ai democraţilor din Chişinău au participat astăzi, 9 mai, la acţiunile prilejuite de Ziua Victoriei împotriva nazismului.

Acţiunile au demarat de la sediul PDM, unde s-au adunat peste 500 de persoane, ghidaţi de Marian Lupu, liderul partidului, care ulterior s-au deplasat, în coloană, spre Complexul Memorial “Eternitate”. Ulterior, membrii PDM au depus flori la mormintele ostaşilor căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial.

Marian Lupu a menţionat pentru jurnalişti că “Ziua Victoriei este o sărbătoare care trebuie marcată, care nu ne permite să uităm de atrocităţile Războiului II Mondial”.

“Este o zi când rememorăm acea perioadă de timp tragică şi plină de eroism. Este inadmisibil ca pentru nişte interese de conjunctură să fie rescrisă şi răstălmăcită istoria. Este de datoria noastră să păstrăm adevărul despre acel groaznic război, despre eroismul celor care au luptat, ca toţi să ştie cui îi datorăm viaţa şi pacea de astăzi, prezentul şi viitorul Republicii Moldova. Însăşi Europa de azi există datorită acelei victorii”, a declarat liderul PDM.

Marian Lupu a participat astăzi la inaugurarea după reconstrucţie a Complexului Memorial din satul Taxobeni

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a participat astăzi la inaugurarea după reconstrucţie a Complexului Memorial din satul Taxobeni, raionul Făleşti. Complexul a fost ridicat în anul 1985 în memoria celor 940 de ostaşi căzuţi pe acest platou de luptă în primăvara şi vara anului 1944.

Complexul, care se afla timp de mai mulţi ani în stare avansată de degradare, a fost reabilitat integral cu suportul asociaţiilor obşteşti, a guvernului regiunii Tiumeni, a autorităţilor publice locale. La reabilitarea acestui monument a contribuit şi liderul PDM, Marian Lupu.

la Taxobeni sunt mormintele a 254 de ostaşi căzuţi în lupte. Tot în cadrul Complexului Memorial sunt înălţate postamente pe care sunt înveşnicite numele sătenilor care şi-au pierdut vieţile în lupte crîncene alături de ostaşi.

Marian Lupu i-a felicitat pe veteranii prezenţi la ceremonia de inaugurare a acestui monument cu Ziua Victoriei asupra nazismului, menţionând că sărbătoarea de 9 Mai nu este o simplă dată în calendar sau doar una din multele file ale istoriei. “Oameni de diferite generaţii, compatrioţii noştri, s-au jertfit în acele vremuri grele, au înfruntat cu demnitate toate greutăţile războiului şi astăzi au tot dreptul să se bucure de respectul şi grija celor pentru viitorul cărora au luptat. Este datoria noastră a tuturor să cinstim memoria lor şi să avem grijă de monumentele care nu ne lasă să uităm de atrocităţile acelui război”, a menţionat liderul democrat în mesajul său.

De asemenea, cu prilejul marcării Zilei Victoriei, Marian Lupu s-a întâlnit cu un grup de veterani din municipiul Chişinău.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia municipală a PDM Chişinău a felicitat veteranii cu ziua Victoriei De Ziua Familiei Marian Lupu a oferit o donaţie din partea PDM unei tinere familii din Chişinău cu 4 copii