Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia municipală a PDM Chişinău a felicitat veteranii cu ziua Victoriei

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 mai 2013
Partidul Democrat din Moldova

Cu pieptul în medalii şi cu sufletul plin de amintiri, veteranii au mers la un local din oraş pentru a sărbători cea de-a 68-a aniversare a victoriei asupra fascismului.

La această sărbătoare de biruinţă şi de suflet au participat 70 de veterani ai celui de-al doilea război mondial, invitaţi de Organizaţia municipală PDM Chişinău şi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.

Pavel Filip, Ministrul tehnologiilor şi comunicaţiilor, preşedintele Organizaţiei municipale al PDM Chişinău, s-a adresat veteranilor de război cu cuvinete calde şi le-a dorit sănătate şi mulţi ani înainte cu un cer senin de asupra capului.

Marian Lupu deasemenea le-a mulţumit veteranilor pentru pace şi a subliniat, că ziua de 9 mai — este o zi de sărbătoare, de comemorare. “Este ziua Marii Victorii, pentru că exact cu 68 de ani în urmă a fost biruit fascismul. Europa de astăzi i se datorează acelei victorii din 9 mai. O Europă întreagă a luptat cu fascismul. Noi cei de astăză, trebuie să nu uităm de aşa atrocităţi ca holocaustul, lagărul de concentrare Buhenvald şi multe altele”, a spus Marian Lupu.

Valentina Buliga, munistrul muncii, familiei şi protecţiaie sociale le-a mulţumit veteranilor pentru că au luptat pentru pace şi au învăţat celelalte generaţii ce înseamnă patriotism.

La sărbătoarea victoriei unii veterani au venit sprijinindu-se în cârjă, dar au uitat de vârstă imediat ce au auzit cântecele, pe care le cântau pe front.

La masa de sărbătoare nu a lipsit tradiţionala tărie, care le aminteşte veteranilor de votca pe care o primeau în tranşee, în timpul războiului. Şi Marian Lupu a ciocnit cu fiecare un păhărel de tărie.

Chiar şi după aproape 7 decenii de la sfârşitul războiului, amintirile rămân a fi dureroase.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu îl îndeamnă pe preşedintele Nicolae Timofti să nu se grăbească cu promulgarea pachetului de legi votat de PLDM şi PCRM Membrii PDM au participat la acţiunile prilejuite de Ziua Victoriei