Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Sute de copii au avut parte, astăzi, de o sărbătoare de excepţie în Parcul “Râşcani”, organizată de Partidul Democrat din Moldova cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 iunie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Sute de copii au avut parte, astăzi, de o sărbătoare de excepţie în Parcul “Râşcani”, organizată de Partidul Democrat din Moldova cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului. Copii au fost serviţi gratis cu îngheţată şi apă, iar pe lângă dansuri şi muzică ei au avut posibilitatea să asiste la un concert inedit prezentat de colective artistice din capitală.

Prezent la eveniment, preşedintele PDM, Marian Lupu, a menţionat că sărbătoarea de azi este una specială, plină de zâmbete de copii şi emoţii pozitive. “Astăzi, pe 1 iunie, sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului. Pentru noi toţi, acesta este un prilej de bucurie — este vorba de o zi care se cuvine a fi marcată corespunzător de toate autorităţile statului — dar şi o zi de responsabilitate”, a spus Marian Lupu.

În acest context, Marian Lupu a subliniat necesitatea susţinerii, inclusiv prin aport personal al fiecărui cetăţean, a copiilor din familiile nevoiaşe, precizând că atât el personal, cât şi colegii din Organizaţia municipală PDM Chişinău au rămas profund emoţionaţi de situaţia familiei Semkov din capitală, arătată de un post privat de televiziune. Este vorba despre o mamă, care îşi creşte singură cinci copii minori. “Împreună cu colegii am decis să oferim un ajutor acestei familii care a trecut prin atâtea greutăţi. Pentru a le readuce zâmbetul pe faţă, noi am decis să procurăm pentru cei cinci copii foi de odihnă la tabără de vară, dar şi să le oferim în dar un laptop”, a spus Marian Lupu. De asemenea, Marian Lupu a anunţat că membrii Organizaţiei Municipale a PDM au adunat o sumă de bani, cu care familia îşi va putea achita datoriile pentru servicii comunale.

La sărbătoarea din Parcul “Râşcani” au participat miniştrii Pavel Filip, preşedinte al PDM Chişinău, şi Monica Babuc, preşedinta a Organizaţiei municipale de Femei, care, de asemenea, au adresat mesaje de felicitare pentru copii şi părinţi, subliniind că PDM va continua să promoveze acţiuni individuale şi campanii sociale menite să sprijine copii şii familii aflate în dificultate.

Serviciul de presă al PDM

Peste 300 de copii din raionul Râşcani au asistat la manifestaţiile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului

Peste 300 de copii din raionul Râşcani au asistat la manifestaţiile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, care au avut loc pe 1 iunie.

Cu această ocazie, au fost organizate competiţii sportive, jocuri distractive, iar copii au fost serviţi pe gratis cu îngheţată şi apă.

Cupa PDM Râşcani la Fotbal, la care au participat 11 echipe, a fost câştigată de echipa din s.Pelenia. Cupa PDM la dame a fost câştigată de Ciubara Vasile din s.Zăicani, Cupa la tenis de masă a plecat în or.Costeşti şi la tragerea otgonului — în s.Moşeni. Toţi câştigătorii au primit şi un premiu bănesc.

Preşedintele OR PDM Râşcani, Mircea Cherdivară, a felicitat toţi prezenţi cu sărbătoarea copiilor. “Sănătatea naţiunii începe de la sănătatea copiilor. Iată de ce considerăm că aşa fel de competiţii sunt foarte binevenite, deoarece promovează un mod sănătos de viaţă”, a spus el.

Sursa: www.pdm.md

A fost semnat Acordul de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană Câştigătorii concursurilor pentru copii, instituite de Organizaţia de Femei a PDM, au fost premiaţi