Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Câştigătorii concursurilor pentru copii, instituite de Organizaţia de Femei a PDM, au fost premiaţi

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 iunie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Câştigătorii concursurilor naţionale pentru copii, instituite de Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova în cadrul Campaniei “Să ne creştem copiii acasă”, au fost premiaţi, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă de bilanţ. Valentina Buliga, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDM, a menţionat că, în cadrul acestui concurs, copiii nu doar au prezentat desene şi esee, dar şi au relatat prin acestea visele lor, iar cei de vârste mai mari — au adresat întrebări privind problemele esenţiale cu care se confruntă societatea.

“Organizaţia de Femei a Partidului Democrat a iniţiat o campanie socială de sensibilizare a opiniei publice privind problemele copiilor aflaţi în dificultate, precum şi de promovare a valorilor familiale. Copiii înşişi au arătat o implicare sporită, venind cu întrebări şi propuneri în eseele prezentate. Ne-a surprins plăcut acest fapt şi am decis să organizăm, în cadrul campaniei, o masă rotundă cu aceşti copii”, a spus Valentina Buliga.

Concursurile au fost divizate după vârste, grad de implicare şi pregătire a copiilor.

Astfel,pentru clasele primare a fost organizat un concurs de desen cu genericul “Vis de Copil”. Copiii care au ocupat locurile I-III la concursul de desen au primit truse profesioniste de pictură.

Pentru clasele gimnaziale a fost organizat concursul de eseu “Eu, copil al Europei”, iar marele premiu — un laptop — a fost câştigat de Olga Stratan din Călăraşi.

De asemenea, femeile democrate au decis să ofere câteva premii speciale pentru “visele” copiilor expuse în desene.

Startul concursurilor a fost dat pe 2 mai, iar timp de o lună au fost recepţionate cca 117 desene şi 56 de esee. Cele mai bune desene ale copiilor vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii publice.

“Să ne creştem copiii acasă” este o acţiune de durată, care presupune organizarea de evenimente ce vor promova instituţia familiei, solidaritatea între generaţii. În cadrul campaniei, femeile democrate şi-au propus să organizate dezbateri publice, mese rotunde, să propună anumite iniţiative legislative şi guvernamentale de îmbunătăţire a politicilor de susţinere a instituţiei familiei.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Sute de copii au avut parte, astăzi, de o sărbătoare de excepţie în Parcul “Râşcani”, organizată de Partidul Democrat din Moldova cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului Mesaj de felicitare cu ocazia aniversării a 9 ani de activitate a Organizaţiei de Femei a PDM