Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: PDM permanent a susţinut societatea civilă prin proiectele pe care le-am promovat şi aşa vom face şi pe viitor

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 iunie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a transmis un mesaj de încurajare către societatea civilă, pe care a îndemnat-o să acţioneze şi să se implice în toate domeniile în care va fi necesară expertiza specialiştilor din sectorul neguvernamental. Declaraţia lui Marian Lupu a fost făcută în cadrul unui discurs pe care liderul democrat a fost invitat să îl susţină în cadrul Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale, care şi-a început lucrările azi, 13 iunie a.c., la Chişinău.

Participarea lui Marian Lupu la deschiderea Forumului Organizaţiilor Neguvernamentale este motivată de parteneriatul solid ce leagă sectorul ONG-urilor din Republica Moldova şi Partidul Democrat. “Noi permanent am susţinut societatea civilă prin proiectele pe care le-am promovat şi aşa vom face şi pe viitor. Suntem în al optulea an de la prima tentativă de a pune dialogul societăţii civile cu autorităţile publice pe bază sistemică, în acest scop fiind creat şi Consiliul ONG-urilor. Vă îndemn să fiţi insistenţi şi să propuneţi proiecte pentru dezvoltare nu doar în domeniile frecvent abordate de societatea civilă. Sunt convins că într-o ţară care s-a declarat pe calea de dezvoltare a valorilor şi institutelor democratice, prestaţia ONG-urilor este nu mai puţin importantă decât cea a instituţiilor publice”, a declarat Marian Lupu.

Preşedintele PDM a subliniat că viabilitatea financiară a organizaţiilor financiare reprezintă una din carenţele mari în Moldova. “Consider că sectorului asociativ trebuie susţinut nu doar din granturi de peste hotare, ci şi prin identificarea de resurse în interiorul ţării, inclusiv prin operarea de modificări legislative. În prezent, donatorii externi sunt principalii susţinători ai sectorului asociativ din Moldova. E timpul să abordăm cu maximă seriozitate finanţarea ONG-urilor din surse interne”, a declarat preşedintele PDM.

În cadrul Forumului, discuţiile au fost axate pe rolul societăţii civile în contextul social-politic, durabilitatea serviciilor sociale prestate de ONG-uri, consolidarea imaginii ONG-urilor, promovarea reţelelor de ONG-uri şi dezvoltarea parteneriatelor publice-private, sporirea contribuţiei constructive a ONG-urilor la activitatea Parlamentului etc.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a devenit preşedinte al Comitetului Adunării Parlamentare Euronest Mobilier nou pentru copii cu afecţiuni renale de la Institutul Mamei şi Copilului