Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mobilier nou pentru copii cu afecţiuni renale de la Institutul Mamei şi Copilului

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 iunie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Femeile democrate din capitală au donat, astăzi, mobilă pentru Secţia de Nefrologie a Institutului Mamei şi Copilului. Setul conţine noptiere, dulapuri şi mese în valoare de 25 de mii de lei. Banii au fost adunaţi la o acţiune de caritate — “Târgul cozonacilor” , desfăşurat acum 3 săptămâni la iniţiativa Organizaţiei municipale de Femei Chişinău a Partidului Democrat.

Preşedinta Organizaţiei, Monica Babuc, ministru al Culturii, a menţionat în cadrul ceremoniei de transmitere a donaţiei că acţiunea de ajutorare a copiilor a fost şi una de mobilizare a doamnelor democrate. Monica Babuc a spus că întrucât copiii din această secţie sunt nevoiţi să petreacă mult timp în spital, este foarte important să aibă condiţii cât mai bune de aflare aici. Membrele PDM au mai oferit în dar copiilor jucării şi cărţi.

Directorul Institutului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, a mulţumit Organizaţiei de Femei Chişinău a PDM pentru contribuţia la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a copiilor, menţionând ca astfel de acţiuni sunt binevenite.

Anual, în secţia Nefrologie a Institutului Mamei şi Copilului sunt internaţi cca 1 mie de copii cu patologii renale din toată ţara. Mobilierul în secţie nu a fost înnoit de aproape 30 de ani.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: PDM permanent a susţinut societatea civilă prin proiectele pe care le-am promovat şi aşa vom face şi pe viitor La mulţi ani, dle Preşedinte Marian Lupu!