Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM Chişinău îşi focusează atenţia pe suburbii

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 iulie 2013
Partidul Democrat din Moldova

În următoarele săptămâni, democraţii vor veni cu proiecte concrete destinate localităţilor suburbane.

Propunerea a fost lansată de preşedintele Organizaţiei municipale Chişinău, Pavel Filip, la o întâlnire cu preşedinţii organizaţiilor primare din suburbii. Iniţiativele vor fi orientate spre cetăţeni, dar şi spre implementarea strategiei politice şi instituţionale a organizaţiei municpale PDM “15 pentru Chişinău”. Documentul prevede, între altele, obţinerea a 30 la sută din voturi în primăriile suburbane la următoarele alegeri locale.

Pavel Filip a mulţumit celor prezenţi pentru activitatea de zi cu zi. “Este o primă întâlnire de acest fel, dar pe viitor vom comunica direct în cadrul şedinţelor de revizuire a organizaţiilor primare. Începînd cu luna septembrie, Organizaţia Partidului Democrat din municipiul Chişinău va desfăşura conferinţe în suburbiile capitalei”, a anunţat preşedintele.

La rândul lor, reprezentaţii din suburbii au propus elaborarea unui plan de activitate pentru localităţi. “Problemele noastre sunt diferite de cele de la oraş. Sunt necesare audieri cu miniştrii, viceminiştrii, consiliere juridică pentru cetăţeni”, a remarcat Diana Dicusarî, preşedintele organizaţiei primare Băcioi, din sectorul Botanica.

O altă prioritate pentru Organizaţia municpală Chişinău în următoarea perioadă este identificarea candidaţilor PDM la funcţia de primar.

Acualmente, Partidul Democrat are 3 primari şi 33 de consilieri în localităţile suburbane.

Sursa: www.pdm.md

Deputatul Sergiu Sîrbu a aderat la Partidul Democrat Marian Lupu a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul