Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a efectuat o vizită de lucru în raionul Cahul

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 iulie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, aflat în vizită de lucru în raionul Cahul, a discutat cu agenţii economici din agricultură despre problemele cu care se confruntă, dar şi despre măsurile de suport aşteptate de către agricultori din partea guvernării.

Fermierii au vorbit despre pierderile pe care le înregistrează în acest an în urma intemperiilor, dar şi au abordat problema impozitării. În acest context, ei au semnalat că, la moment, sunt prea multe impozite şi taxe şi au opinat în favoarea introducerii impozitului unic în agricultură. De asemenea, agricultorii susţin că formula de calculare a TVA este foarte complicata şi solicită să se revină la situaţia de până la începutul anului curent, când se percepea o cotă de 8%.

Marian Lupu a menţionat că fracţiunea parlamentară a PDM a elaborat un proiect de lege privind introducerea impozitului agricol unic, care a fost preluat de către Ministerul Finanţelor. Liderul PDM a subliniat, totodată, necesitatea promovării unor politici coerente, de stimulare a producătorilor agricoli naţionali. “Este necesar crearea de condiţii adecvate, inclusiv de ordin legislativ. Mă refer la iniţiativa introducerii impozitului unic consolidat în agricultură şi ideea de lansare a trei proiecte-pilot, pentru testarea eficienţei ei”, a spus Marian Lupu.

În cadrul întâlnirii cu pedagogii, primarii, asistenţii sociali şi medicii au fost puse în discuţie probleme ce ţin de reforma în educaţie, de autonomia locală, inclusiv bugetară, indexarea pensiilor etc.

Marian Lupu a specificat că vizitele politicienilor în teritoriu sunt importante sub aspectul de comunicare şi de informare despre problemele şi doleanţele oamenilor. “Vizitele în teritoriu ne oferă posibilitate, nouă politicienilor, să elaborăm iniţiative legislative necesare şi aşteptate de oameni, pornind de la probleme reale, dar şi de la soluţiile oferite direct de cetăţeni”, a remarcat liderul PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM Chişinău îşi focusează atenţia pe suburbii Au mai rămas şapte zile pînă la evenimentul mult aşteptat de tinerii democraţi din toată ţara