Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Peste o sută de membri ai PDM, din Organizaţia de Femei a formaţiunii şi reprezentanţi ai aleşilor locali din toate raioanele ţării, s-au reunit la Şcoala de vară

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Peste o sută de membri ai Partidului Democrat din Moldova, din Organizaţia de Femei a formaţiunii şi reprezentanţi ai aleşilor locali din toate raioanele ţării, s-au reunit, începând de astăzi, 2 august a.c., la Şcoala de vară a PDM din Dubăsari.

În cadrul celor două seminarii de lucru, care se vor desfăşura în paralel, primari democraţi şi reprezentante ale Organizaţiei de femei a PDM dezbat proiecte aflate pe agenda Parlamentului şi participa la cursuri de perfecţionare a activităţii politice, susţinute de specialişti în aceste domenii.

În deschiderea Şcolii de vară “Eleganţă în politică”, preşedintele Organizaţiei de femei, Valentina Buliga, le-a vorbit membrelor democrate despre echilibrul şi organizarea pe care femeile le pot aduce în politică.

“Există o întrebare de când lumea şi pământul: ce vor femeile? Nu am dori să desecretizăm acum răspunsul, dar putem dezvălui ce vor femeile din PDM pentru femeile din Republica Moldova: respect şi recunoaştere. Nu cerem mult, cerem doar ceea ce este normal, este un apel la normalitate, pentru care organizaţia noastră se va lupta în fiecare zi. În perioada următoare, Organizaţia de Femei se va concentra mult mai mult pe problemele femeilor din mediul rural, cele care au de suferit mult mai mult, din cauza mentalităţilor învechite”, a declarat Valentina Buliga. Membrele participante la Şcoala de vară şi-au asumat ca, la finalul acestor zile, să pregătească o listă cu propuneri pentru promovarea realizărilor Organizaţiei de femei a PDM, pe care o consideră ca fiind cea mai valoroasă dintre structurile de acest gen din politica moldovenească.

În acelaşi timp, primari şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale prezenţi la cursurile specifice, din cadrul Şcolii de vară “Guvernare locală = Democraţie funcţională”, au dezbătut unele dintre proiectele de interes, aflate pe agenda de lucru a Parlamentului, privind descentralizarea.

În acest context, parlamentarul Gheorghe Braşovschi, membru al Comisiei Administraţie publică şi dezvoltare regională din Legislativ, s-a declarat încrezător în rezultatele acestei reuniuni. “Reuniunea aceasta a primarilor PDM este un eveniment care are anume acest scop: de a genera o dezbatere, la urma căreia să putem aduna idei şi propuneri noi, în interesul cetăţenilor din toată Moldova. Vom discuta, deci, soluţii pentru comunităţile locale. Sunt convins că această întâlnire va fi una constructivăşi eficientă. Este şi normal să fie aşa — PDM este un partid al aleşilor locali, cei care cunosc cel mai bine specificul localităţilor”, a spus deputatul PDM.

Cele două Şcoli de vară se desfăşoară pe parcursul următoarelor 2 zile, în satul Cocieri din raionul Dubăsari.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Peste 100 de membri ai Partidului Democrat din Moldova se vor reuni pentru a participa la Şcolile de vară ale PDM Nina Ţurcan, Preşedintele Organizaţiei Republicane a persoanelor în etate “Tezaurul Naţiunii”, a avut o întîlnire cu oamenii în etate din satul natal Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti