Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Andrian Candu: Colaborarea moldo-chineză intră într-o nouă etapă

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Aflaţi într-o vizită de lucru în Republica Populară Chineză, membrii delegaţiei PDM au avut, la Beijing, o serie de întrevederi cu personalităţi politice, reprezentanţi ai forurilor de conducere ale statului. Cu acest prilej, vicepreşedinţii PDM, Andrian Candu şi Pavel Filip, au pledat pentru intensificarea dialogului dintre cele două ţări şi au subliniat intrarea “într-o nouă etapă” a colaborării moldo-chineze.

Astfel, în cadrul întrevederii avute cu viceministrul Departamentului Internaţional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, Yu Hongjun, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, a subliniat interesul ţării noastre de a-şi dezvolta relaţii externe atât în Est, cât şi în Vest. “Republica Moldova şi Republica Populară Chineză împărtăşesc o viziune comună în ceea ce priveşte dezvoltarea egală a relaţiilor de colaborare cu Estul şi Vestul, deopotrivă”, a declarat Andrian Candu. La finalul întrevederii, două delegaţii şi-au exprimat interesul de a colabora pe câteva dimensiuni importante, legate de organizarea partidului, în special în ceea ce priveşte formarea noii generaţii de politicieni şi dezvoltarea teritorială.

Membrii delegaţiei PDM în Republica Populară Chineză au discutat, de asemenea, cu vicepreşedintele Comitetului Naţional al Conferinţei Consultativ-Politice Populare din China, Ma Biao. Cu această ocazie, reprezentanţii PDM au subliniat faptul că “trecerea într-o nouă etapă, mai avansată, a relaţiilor moldo-chineze, ar reprezenta un câştig net în plan economic, politic şi cultural pentru ambele state”.

Amintim că o delegaţie a Partidului Democrat din Moldova efectuează, în perioada 12–17 august a.c., o vizită de lucru în Republica Populară Chineză. În fruntea delegaţiei se află vicepreşedinţii PDM, Andrian Candu, vicepreşedinte al Parlamentului şi Pavel Filip, Ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

O delegaţie a Partidului Democrat din Moldova efectuează, în perioada 12–17 august a.c., o vizită de lucru în Republica Populară Chineză PDM lansează primul său Departament de specialitate