Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Din toamnă, PDM va promova cu prioritate măsuri pentru protecţia socială a populaţiei

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Specialiştii Partidului Democrat din Moldova în domeniul protecţiei sociale s-au reunit, în cadrul primei şedinţe a Departamentului pentru Protecţie şi Responsabilizare Socială al partidului.

Democraţii şi-au propus să promoveze începând cu această toamnă, la iniţiativa Departamentului, proiecte legislative care au ca obiectiv protejarea categoriilor social vulnerabile care mai sunt afectate de măsurile de tranziţie prin care trece Republica Moldova.

“PDM este un partid care şi-a asumat doctrina social-democrată şi care, în virtutea acestei opţiuni, depune eforturi pentru a asigura protecţia socială a celor vulnerabili. Dumneavoastră ştiţi la fel de bine că protecţia socială nu va fi niciodată un domeniu uşor de gestionat. Mai ales într-o ţară aflată în tranziţie de la sărăcie la dezvoltare, cum este Republica Moldova, aşteptările oamenilor sunt mari şi îndreptăţite. De aceea, vă propun ca politicile care vor rezulta de la Departamentul pentru Protecţie şi Responsabilizare Socială să plece de la necesităţile populaţiei”, a declarat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în debutul şedinţei.

Miza acestui Departament, esenţa constituirii lui — este eficienţa reformelor promovate în domeniul protecţiei sociale. Populaţa are aşteptări mari de la guvernare, iată de ce, este apriore necesar, ca PDM, care promovează doctrina social-democrată să vină cu propuneri concrete de politici de combatere a sărăciei şi de susţinere a populaţiei, a specificat Vlad Plahotniuc. Constituirea acestor Departamente pe lîngă PDM nu este o ficţiune, documentele ieşite de pe masa de lucru a Departamentului vor sta la baza activităţii echipei guvernamentale si parlamentare a PDM astfel încît reformele ulterioare promovate de echipa democrată să dea rezultatele mult aşteptate de către populaţie, a mai accentuat prim-vicepreşedintele PDM.

La rîndul său, coordonatorul Departamentului pentru Protecţie şi Responsabilizare Socială pe lîngă PDM, vice-preşedintele partidului, ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga a ţinut să accentuieze că această structură se doreşte a fi un laborator de idei. “ Am cooptat specialişti de înaltă calificare din diferite domenii pentru a avea expertiza tuturor tangentelor ce ţin de implementarea reformelor sociale, acest colectiv este gata să muncească şi să vină cu iniţiative bazate pe calcule şi prognoze reale pentru a contribui cu politici bine ţintite şi cost eficiente la actul de guvernare”, a menţionat Valentina Buliga. Oficialul a accentuat că se contează mult şi pe mediul academic care ar putea veni cu analiza practicilor internaţionale şi propuneri de eficientizare a domeniului de protecţie socială din ţara noastră.

În cadrul primei şedinţe au fost trasate principalele sarcini ale Departamentului şi termenele de îndeplinire. “Vom elabora studii şi analize, pe care le vom pune la dispoziţia mass media, dar şi a colegilor din Guvern. Avem în lucru mai multe idei care se vor transforma în iniţiative legislative, de care vor beneficia diverse categorii de cetăţeni, fie că vorbim despre pensionari, tinere mame, angajaţi sau copii”, a mai declarat vicepreşedintele PDM şi coordonatoarea Departamentului, Valentina Buliga, care este asistată la conducerea structurii de către şeful Departamentului, Sergiu Sainciuc.

Amintim că PDM a înfiinţat, ca parte din procesul de modernizare internă, 13 departamente de specialitate — organizaţii interne ale partidului, responsabile de elaborarea proiectelor cu care PDM se va prezenta în Guvern şi în Parlament începând cu toamna acestui an. Fiecare astfel de structură este coordonată de câte un vicepreşedinte al partidului şi are un şef — responsabil de activitatea specialiştilor pentru a elabora aceste proiecte.

Sursa: www.pdm.md

PDM lansează primul său Departament de specialitate Delegaţia PDM, aflată în vizită de lucru în China, şi-a axat a doua parte a vizitei în China pe subiectele economice de interes reciproc