Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Este important şi necesar să cinstim jertfa buneilor noştri şi să avem grijă de aceste monumente, iar disensiunile privind tratarea istorică nu trebuie să fie un impediment pentru a ne face datoria morală

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Reabilitarea şi ingrijirea Memorialelor şi monumentelor ridicate in cinstea eroilor Razboiului II Mondial este o datorie morală a tuturor celor pentru care a fost adusă jertfa acelor ani, iar conjunctura politică si abordarea diferentiată a evenimentelor respective nu poate fi un motiv pentru ignorare si indiferenţa. Declaraţia a fost făcuta de liderul PDM, Marian Lupu, la inaugurarea Complexului Memorial din satul Cioropcani, raionul Ungheni. La acţiunea prilejuită de marcarea a 69 de ani de la încheierea operaţiunii Iaşi-Chişinau au participat locuitorii din Cioropcani, veterani de război şi membrii familiilor lor, reprezentanşi ai autoritaţilor locale, diplomaţi şi invitaţi din Federaţia Rusă, Ucraina, Belarus etc.

Complexul, care de rînd cu alte monumente de război se afla in stare avansată de degradare, a fost reabilitat integral cu suportul asociaţiilor obşteşti, a guvernului regiunii Tomsk, autorităţilor locale, fiind al treilea inaugurat in acest an. La reabilitarea memorialului a contribuit şi Marian Lupu, fiind susţinut de echipa locală a PDM.

La Cioropcani sunt mormintele a cca 500 de ostaşi. Tot in cadrul Complexului sunt inalţate postamentele pe care sunt inveşnicite numele satenilor care şi-au pierdut vieţile in lupte.

“Este important şi necesar să cinstim jertfa buneilor noştri şi să avem grijă de aceste monumente, iar disensiunile privind tratarea istorică nu trebuie să fie un impediment pentru a ne face datoria morală”, a subliniat liderul PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

“Caravana Baştina” iniţiată de Organizaţia de Femei PDM menită să consolideze echipele locale Marian Lupu, va merge joi, 29 august, în vizită la fraţii Andrei şi Denis Buţcu din satul Băcioi, Ialoveni