Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

“Caravana Baştina” iniţiată de Organizaţia de Femei PDM menită să consolideze echipele locale

|versiune pentru tipar||
PDM / 20 august 2013
Partidul Democrat din Moldova

Iniţiată de vicepreşedintele PDM, preşedinta OF PDM, Valentina Buliga, “Caravana Baştina” a pornit în vizită în satele Moldovei pentru a duce un mesaj de consolidare a spiritului de echipă.

Adunaţi în jurul ideii, membrii organizaţiilor locale ale partidului din localităţile raionului Anenii Noi au vorbit emoţionaţi despre acţiunile încă răzleţite ale echipelor locale şi despre idea de a activa în viitor în unison şi coordonat astfel încăt flamura PDM să se facă vizibilă în aceste sate de pe malul Nistrului.

“Carvana Baştina” a pornit în Anenii Noi din localitatea Teliţa una din cele mai mici din raion. După mai multe dezbateri şi o amplă analiză a situaţiei PDM din regiune s-a convenit ca organizaţiile locale susţinute de colegii de la centru şi în frunte cu noul preşedinte al PDM Anenii Noi, Mihai Cheibaş să îşi consolideze rîndurile şi să desfăşoare mai multe acţiuni comune cu menire să demonstreze implicarea PDM în soluţionarea problemelor comunitare. Prima acţiune din acest ciclu a fost oferirea Organizaţiei de Tineret din Teliţa a patru saltele pentru sport şi angajamentul ca în timpul apropiat biblioteca satului să fie dotată cu un lot de cărţi în grafie latină pentru a putea tirmite în istorie cărţile vechi şi cu grafie chirilică ce astăzi constitue fondul bibliotecii locale, cu multa grija gestionată de bibliotecara satului, dar ne vizitată de tineri din cauza fondului învechit de carte. OF PDM şi-a luat angajamentul ca în cel mai aropiat timp să bucure teliţenii cu cărţi noi.

A doua vizită în cadrul acţiunii a fost în localitatea Puhăceni. Aici organizaţia locală PDM a început să activeze mai vizibil de abea de un an de zile. Actualmente organizaţia are în jur de 200 de membri dar cererile continuă să vină de la populaţie şi în mod special de la tinerii din sat, a informat-o pe dna Valentina Buliga, preşedintele organizaţiei locale Sergiu Focşa. În semn de încurajare şi recunoaştere a meritelor tinerlor “Clubul sportiv de lupte” din sat a primit un suport financiar sportiv în valoare de cinci mii de lei pentru dotarea cu echipament. Organizaţia locală şi-a împărtăşit idea de a desfăşura în aceasta toamnă o sărbătoare a roadei, primind aprobare şi susţinerea colegilor din diferite localităţi ale raionului care si-au luat angajamentul de a participa organizat la aceasta sărbătoare. Următorul popas “Caravana Baştina” îl va face în localitatea Şerpeni a aceluiaşi raion după care va merge şi în alte regiuni ale ţării.

Sursa: www.pdm.md

Delegaţia PDM, aflată în vizită de lucru în China, şi-a axat a doua parte a vizitei în China pe subiectele economice de interes reciproc Marian Lupu: Este important şi necesar să cinstim jertfa buneilor noştri şi să avem grijă de aceste monumente, iar disensiunile privind tratarea istorică nu trebuie să fie un impediment pentru a ne face datoria morală