Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Un nou departament de specialitate al PDM, responsabil pentru elaborarea politicilor partidului în educaţie, cultură, tineret şi sport

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Un nou departament de specialitate al Partidului Democrat din Moldova, responsabil pentru elaborarea politicilor partidului în educaţie, cultură, tineret şi sport, a fost constituit, astăzi, 7 septembrie a.c. Departamentul este coordonat de vicepreşedintele PDM, parlamentarul Oleg Ţulea, şi reuneşte experţi în domeniu, de la Academia de Ştiinţe, profesori universitari, oameni de artă, reprezentanţi ai mediilor studenţeşti.

Vicepreşedintele PDM Oleg Ţulea a menţionat că Departamentul are drept scop elaborarea de studii, strategii şi programe privind evoluţia reformelor iniţiate în domeniul educaţiei. “Ne-am propus, în primul rând, să coagulăm în cadrul PDM o echipă de profesionişti care, prin iniţiative şi acţiuni, să contribuie la schimbarea reală a sistemului de învăţământ şi să vină cu propuneri în beneficiul tineretului”, a punctat democratul.

“Deja avem multe propuneri şi iniţiative. În primul rând, ne vom axa pe elaborarea unui document strategic privind modernizarea şi dezvoltarea sistemului educaţional din Moldova, agreat de către toţi participanţii la guvernare. Pentru a oferi o platformă nouă de dezbateri privind problemele învăţământului din Republica Moldova, intenţionăm să reînfiinţăm Asociaţia Profesorilor Democraţi”, a adăugat şeful Departamentului, Ion Guşceac, secretarul Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Până la acest moment, au fost lansate 5 Departamente de specialitate din 13 ale PDM, care au ca scop elaborarea politicilor pe domenii ale formaţiunii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Departamentul Administraţie Publică, Descentralizare şi Dezvoltare Regională a Partidului Democrat şi-a propus să acorde asistenţă practică autorităţilor publice locale S-a lansat Forumul Democraţiei a organizaţiei de tineret PDM Taraclia