Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Departamentul Administraţie Publică, Descentralizare şi Dezvoltare Regională a Partidului Democrat şi-a propus să acorde asistenţă practică autorităţilor publice locale

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Departamentul Administraţie Publică, Descentralizare şi Dezvoltare Regională a Partidului Democrat şi-a propus să acorde asistenţă practică autorităţilor publice locale în accesarea fondurilor disponibile pentru dezvoltare regională. Obiectivul a fost fixat în cadrul dezbaterilor care au avut loc astăzi, 4 septembrie a.c., la sediul PDM din Chişinău.

Vicepreşedintele Formaţiunii, ministrul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, a menţionat că specialiştii Departamentului pe care îl coordonează şi-au asumat o agendă de lucru ambiţioasă, care însă le va permite să acorde ajutor real autorităţilor locale. “Ideile şi iniţiativele generate de autorităţile publice locale, care sunt o forţă pe care se bazează PDM, vor fi materializate prin proiectele şi iniţiative legislative. Noi, în cadrul Departamentului, vom fi un «pod de legătură» între primari, cei care se confruntă zi de zi cu necesităţile cetăţenilor şi conducerea partidului”, a declarat ministrul democrat.

“Credem că rolul acestui Departament este de a-i ajuta pe primari să implementeze cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea localităţilor, aşteptate de ani de zile de oameni — în domeniul de infrastructurii drumurilor, eficienţei energetice, de aprovizionare cu apă potabilă etc. În ultimii ani, Moldova beneficiază de fonduri externe substanţiale din partea donatorilor, care însă rămân nevalоrificate din motiv că autorităţile locale nu reuşesc să aplice pentru ele”, a declarat Dorin Ambros, conducătorul Departamentului, şef de Direcţie în cadrul Ministerului Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale.

Amintim că PDM a decis înfiinţarea a 13 departamente de specialitate, ca parte din procesul de modernizare internă a activităţii formaţiunii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Lansare Departamentului Tehnologiei Informaţiei, Transport şi Infrastructură PDM Un nou departament de specialitate al PDM, responsabil pentru elaborarea politicilor partidului în educaţie, cultură, tineret şi sport