Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Experţii democraţi din cadrul Departamentul de specialitate al PDM vor oferi consultaţii juridice gratuite persoanelor social-vulnerabile din ţară

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Experţii democraţi din cadrul Departamentul de specialitate al PDM în domeniile Justiţiei şi politicilor legislative vor oferi consultaţii juridice gratuite persoanelor social-vulnerabile din ţară. Anunţul a fost făcut astăzi, 19 septembrie a.c., de către vicepreşedintele PDM Andrian Candu, coordonator al specialiştilor în domeniul Justiţiei din cadrul formaţiunii, cu ocazia şedinţei de constituire a Departamentului.

“Ne-am propus să acordăm asistenţă gratuită persoanelor care nu au posibilitate să angajeze un consultant juridic. Vor fi constituite grupuri mobile de experţi, care, conform unui orar prestabilit, vor avea întâlniri cu oamenii care au nevoie de sfaturi de specialitate”, a declarat Andrian Candu.

Totodată, democraţii şi-au propus să susţină în Parlament o serie de proiecte noi şi de modificări legislative, menite să simplifice actul de Justiţie în beneficiul cetăţeanului simplu. Astfel, iniţiativele dezbătute de experţii PDM au vizat revenirea la recursul constituţional — o procedură care ar permite persoanelor fizice să apeleze la Curtea Constituţională, înainte de a merge la Curtea Europeană pentru Drepturilor Omului. “Aceasta este o măsură suplimentară de protecţie a drepturilor omului, dar şi de îmbunătăţire a imaginii ţării pe plan extern”, a explicat vicepreşedintele PDM.

Alături de juriştii din partid, la şedinţa de constituire a Departamentului de specialitate a participat şi preşedintele PDM, Marian Lupu. “În rezultatul activităţii Departamentelor de specialitate vom veni cu acţiuni reale, bine gândite. Susţinem reformele necesare ale statului, dar fiecare reformă trebuie să aibă rezultate pozitive vizibile”, a spus Marian Lupu.

Amintim că PDM a decis înfiinţarea a 13 Departamente de specialitate responsabile pe domenii, adoptând un model occidental de organizare internă a activităţii formaţiunii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM demarează consultări publice pe marginea celor mai actuale probleme ale sectorului agrar, în contextul începerii sesiunii noi a Parlamentului Organizaţia de Femei Chişinău a Partidului Democrat îşi consolidează echipa