Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

A fost creat departamentul Relatii Interetnice al PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 octombrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

În cadrul Partidului Democrat din Moldova astăzi a fost constituit şi Departamentul Relaţii Interetnice, care îşi propune să genereze soluţii pentru o mai bună integrare a minorităţilor etnice în viaţa socială, economică şi culturală a ţării.

“Ne dorim ca Moldova să devină o ţară, în care să funcţioneze principiul incluziunii sociale. Toţi cetăţenii, indiferent de trecutul istoric, ţara de origine, convingerile sau opţiunile personale, trebuie să beneficieze de drepturi şi oportunităţi egale. Nimeni nu ar trebui să fie ameninţat, discriminat sau exclus din motive de apartenenţă la o naţiune sau grup etnic. Din aceste considerente, ne-am propus să contribuim la elaborarea şi implementarea unui program de stat, care să asigure condiţiile necesare de integrare interetnică”, a declarat vicepreşedintele PDM, parlamentarul Oleg Ţulea, care va coordona Departamentul de specialitate.

Deja avem multe propuneri şi iniţiative. Vom promova într-un mod consecvent politica de comunicare interculturală — festivaluri etno-folclorice, cursuri de educaţie inter şi multiculturale. Vrem să fie depăşit izolaţionismul etnolingvistic, stereotipurile negative care încă mai persistă, să fie realizat principiul “unitate prin diversitate”, a adăugat şeful Departamentului Relaţii Interetnice al PDM, Elena Beleacova, care este şi şefă a Biroului Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Pedagogului Organizaţia raionala Drochia a PDM, a organizat un eveniment ce a devenit deja o tradiţie frumoasă, Ziua internaţională a persoanelor în etate