Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Victor Zubcu, preşedintele Tineretului Democrat al PDM, a participat la lucrările Congresului Tineretului Social Democrat din România

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 octombrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Victor Zubcu, preşedintele Tineretului Democrat al Partidului Democrat din Moldova a participat la lucrările Congresului Tineretului Social Democrat din România, desfăşurat sîmbătă, 19 octombrie la Braşov.

Anul acesta se fac 10 ani de la semnarea acordului de colaborare dintre TD şi TSD, acord semnat la Suceava în 2003, de către Victor PONTA actualul preşedinte al Partidului Social Democrat din România şi Oleg Ţulea actualul vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, fapt ce a generat o colaborare între stînga europeană de pe ambele maluri ale Prutului. În acest context, vizita preşdedintelui tineretului democrat îşi propune să dea conţinut relaţiilor bilaterale printr- un acord mai avansat în angajamente în care se vor elabora în comun platforme ce includ politicile de tineret sau politici educaţionale. “Organizaţiile noastre trebuie să treacă la parteneriate, nu doar la nivel naţional, ci şi cel local, unde structurile noastre teritoarile se vor susţine reciproc, atît în parteneritate de partid cît şi în parteneriate publice”, a declarat preşedintele în cadrul Congresului.

Tineretul Democrat, pledează pentru un dialog pragmatic între Chişinău şi Bucureşti pentru că statul roman este principlaul suport în integrarea europeană a Republicii Moldova, principalul suport pentru tinerii care îşi fac studiile în România, cît şi un suport în proiectele economice.

În cadrul Congresului TSD şi-a ales noua conducere.Mihai Sturzu, deputatul Partidului Social Democrat a fost ales preşedinte al TSD, iar Gabriel Petrea a fost investit în funcţia de secretar general. De asemenea, în cadrul congresului, membrii tineretului Social Democrat, a adoptat rezoluţia cu privire la înfiinţarea Tineretului Social Democrat în Republica Moldova.

Sursa: www.pdm.md

Discursul Preşedintelui PDM, Marian Lupu la şedinţa în plen a Parlamentului din 22.10.2013 A fost dat startul Adunărilor Generale ale Organizaţiilor PDM din suburbiile capitalei