Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: 7 noiembrie. Azi a avut loc un miting de MARE amploare şi angajament al comuniştilor

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Am trecut dimineaţă prin PMAN, m-am uitat în dreapta, în stânga, să văd unde are loc mitingul anunţat cu atât timp înainte de PCRM, pentru ziua de 7 noiembrie. Spre surprinderea mea, am văzut doar multe maşini şi mulţi oameni care alergau grăbiţi, care încotro, cu treburi. Cu toată bunăvoinţa mea, nu puteam lipi nici măcar în imaginaţie câţiva oameni ca să-mi pară că arată a miting, aşa că am pus mâna pe telefon şi am sunat un cunoscut din PCRM, să văd ce s-a întâmplat cu mitingul comuniştilor. Răspunsul acestuia a fost absolut amuzant: “mitingul are loc, dar nu în PMAN, ci în sediul PCRM, Voronin tocmai discută nervos cu organizatorii revoluţiei de catifea”.

Mai scurt, Voronin făcea un “miting de mare amploare” în sediul partidului, cu cei câţiva aiuriţi cu pretenţii de strategi şi ideologi ai partidului, despre “succesul” revoluţiei de catifea. Iată ce a rămas din marele miting al comuniştilor din 7 noiembrie, anunţat atât de ameninţător şi ultimativ de aceştia.

Eu cred că forţele de ordine şi mass media ar trebui să fie în alertă, mitingul comuniştilor, chiar şi în sediul PCRM, poate căpăta forme violente.

7 noiembrie! Un nou succes al oamenilor care cred în viitorul european al Moldovei, al căror mesaj din 3 noiembrie, din PMAN, i-a băgat pe comunişti înapoi în sediul PCRM, în mitinguri isterice de partid. Azi s-a consumat un nou act din eşecul răsunător al aşa-zisei revoluţii de catifea a comuniştilor.

Ca textul meu să fie înţeles corect şi constructiv, le fac o propunere comuniştilor, să participe împreună cu Coaliţia Pro Europeană la organizarea unui miting după Summit-ul de la Vilnius, pentru a saluta împreună o reuşită importantă a ţării noastre. Ar fi un moment foarte bun să dăm dovadă de unitate naţională.

Între timp, iată că a venit şi confirmarea “mitingului de amploare” care a avut loc în sediul PCRM: comuniştii tocmai au anunţat că ne dau un ultimatum, să organizăm un referendum pentru aderarea la Uniunea Vamală, să demisioneze Guvernul şi alte idei vechi, care de fapt ascund eşecul revoluţiei lor de catifea, dar şi o justificare penibilă a motivului pentru care PCRM nu a reuşit să organizeze pe 7 noiembrie mitingul anunţat. Comuniştii ne ameninţă acum că dacă nu facem referendumul până la sfârşitul acestei luni, vor declanşa acţiuni de protest… şi din nou de “mare amploare”, ca cea de azi!

Amploarea despre care vorbesc ei trebuie raportată la numărul participanţilor din 3 noiembrie, deci acţiunea comuniştilor trebuie să adune minim 150 de mii de oameni ca să aibă cât de cât sens. Ultimatumurile şi ameninţările lor sunt de râsul lumii şi trădează disperarea şi panica tot mai mare în care se află comuniştii. Iar faptul că ameninţă ţara cu acţiuni de “amploare” exact înaintea Summit-ului de la Vilnius, arată câtă amploare are, de fapt, frica lor. Mai mult, faptul că au făcut acest anunţ odată cu cel al regimului din Transnistria, care tot ameninţă cu acţiuni de protest până la Vilnius, trădează şi altceva, despre care vom vorbi mai târziu.

Sursa: www.plahotniuc.md

Pavel Filip a dat startul campaniei pro-europene a democraţilor în Chişinău Tinerii democraţi vor fi mesagerii Uniunii Europene