Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia municipală PDM Chişinău a dat startul întâlnirilor cu reprezentanţii Partidului Democrat în Parlament şi Guvern

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Primul invitat al democraţilor din municipiul Chişinău a fost Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 16 noiembrie, şi a reunit circa 400 de activişti de partid.

Participanţii au avut ocazia să adreseze întrebările care-i frământă şi să afle opinia oficialului despre evoluţiile de ultimă oră din ţară. O bună parte a discuţiei s-a axat pe apropiatul summit de la Vilnius, când Republica Moldova va parafa Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit lui Igor Corman, Partidul Democrat a jucat un rol decisiv în atingerea acestui obiectiv, dar tratează cu realism ceea ce va urma după parafarea şi semnarea documentului.

“Una dintre aşteptările noastre, pe termen scurt, este liberalizarea regimului de vize şi avem şanse mari să obţinem acest lucru în 2014. Dialogul cu Uniunea Europeanăeste foarte important, dar şi mai importante sunt realizările pe care trebuie să le obţinem în ţară. Transformările începute în ultima perioadă — reformarea justiţiei, a procuraturii, trebuie duse la bun sfârşit, pentru că anume aici se ascund principalele probleme”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Totodată, Igor Corman a apreciat schmbarea la faţă a Organizaţiei municipale aPartidului Democrat, care a devenit o structură puternică, ce urmează să-şi demonstreze potenţialul la următoarele alegeri.

Preşedintele PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a declarat că Organizaţia municipală este alta decât în 2011, când formaţiunea a înregistrat un rezultat modest în capitală. “Avem 262 organizaţii primare, adică o acoperire de 100% în Chişinău. Reprezentăm partidul în mediul celor mai avizaţi şi conştienţi alegători, de aceea, sarcinile care stau în faţa noastră trebuie să fie realizate de o manieră exemplară. Comunicarea este, de astăzi, cuvântul cheie pentru Organizaţia municipală. Comunicarea şi dedicaţia în muncă ne vor permite să atingem rezultatele propuse”, a menţionat Pavel Filip.

Întâlnirile cu miniştrii, deputaţii şi alţi factori de decizie, delegaţi de partid în Guvern şi Parlament, vor fi organizate cu regularitate. La următoarea reuniune este aşteptat Preşedintele formaţiunii, Marian Lupu.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Preşedintele PDM, Marian Lupu, participă la Congresul SPD din Germania Mesaj de condoleanţe, transmis de preşedintele PDM, Marian Lupu, la încetarea din viaţă a lui Titus Jucov