Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi au participat în acest week-end la Conferinţa anuală a Alumnilor Friedrich-Ebert-Stiftung România

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Tinerii democraţi au participat în acest week-end la Conferinţa anuală a Alumnilor Friedrich-Ebert-Stiftung România cu genericul: “România socială, Europă socială”, desfăşurată la Bucureşti.

Evenimetul public a întrunit persoane publice, profesori şi experţi din România, Germania şi Maria Britanie. Subiectul Uniunii Europene a cuprins dezbateri aprinse despre situaţia actuală din Occident şi care model este soluţia pentru redresarea crizei europene: cel de dreapta sau cel de stînga? O întrebare mult prea grea din momentul în care dincolo de implicarea politică sunt importante familia, nivelul de trai, educaţia şi sitemul medical.

A doua zi de program a inclus o agendă cu prezentarea unor mecanisme de incluziune socială şi implimentarea unui model alternativ de producţie, finanţare şi consum pentru România socială.

Mai multă democraţie şi coeziune socială este viitorul pentru modelul luminos al Uniunii Europene, o Europă socială nu este o Europă care costă mai mult, ci în care se inveşte. Aceasta a fost concluzia la care s-a ajuns în încheierea lucrărilor conferinţei. În acelaşi context, Victor ZUBCU, preşedintele organizaţiei de tineret PDM a declarat: “Este important ca stînga europeană şi cea moldovenească să nu deroge de la principiile şi valorile sale în actul de guvernare, iar pentru a nu devaloriza democraţia este nevoie de o guvernare inteligentă şi corectă în raport cu oamenii.”

Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţi din Chişinău s-au întrecut într-un concurs de inteligenţă Iniţiativa Departamentului Tehnologiei Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM