Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Iniţiativa Departamentului Tehnologiei Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Departamentul Tehnologiei Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM vine cu iniţiativa unor masuri de reducere a beneficiarilor de numere speciale de înmatriculare a autovehiculelor şi a altor categorii de numere de înmatriculare privilegiate.

In discuţiile din cadrul Departamentului de specialitate al PDM, Vitalie Tarlev, viceministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a opinat că reglementarea atribuirii numerelor speciale de înmatriculare a vehiculelor va permite excluderea priorităţilor în trafic pentru vehiculele care aparţin organelor puterii de stat şi administraţiei publice, puse la dispoziţia deputaţilor Parlamentului şi comisiilor Parlamentului, membrilor Guvernului şi administraţiei publice centrale şi va contribui la sporirea siguranţei în trafic.

Potrivit propunerii de proiect elaborată de către specialiştii Departamentului, se stabileşte canumerele speciale RM să fie păstrate doar pentru primele persoane în stat, vehiculele structurilor de forţă şi a misiunilor diplomatice.

Un alt proiect de iniţiativă discutat de către experţii Departamentului Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM vizează reluarea translării TV Moldova Internaţional, pentru a asigura accesulreprezentanţilor diasporei moldoveneşti la informaţii privind evenimentele din Republica Moldova. În acest scop, s-a propus completarea Legii bugetului pentru anul viitor cu 2,5 milioane de lei.

Propunerile de iniţiative legislative elaborate de către experţii Departamentului de specialitate urmează să fie discutate în cadrul Biroului Executiv al PDM pentru a fi promovate prin intermediul fracţiunii parlamentare.

In alta ordine de idei, participanţii la reuniune au discutat iniţiative ce ţin de ameliorarea mediului de afaceri în domeniul transportului şi a securităţii rutiere, urmând a fi identificate masurile necesare in acest sens.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţi au participat în acest week-end la Conferinţa anuală a Alumnilor Friedrich-Ebert-Stiftung România Traininguri pentru autorităţi publice locale şi agenţi economici din mediul rural