Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Traininguri pentru autorităţi publice locale şi agenţi economici din mediul rural

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Experţii democraţi din cadrul Departamentul de specialitate al PDM în domeniile Agricultură Ecologie şi Industrie Alimentară vor organiza traininguri pentru autorităţi publice locale şi agenţi economici din mediul rural pentru a-i ajuta să acceseze mai uşor fonduri europene destinate dezvoltării agriculturii şi protecţiei mediului. Anunţul a fost făcut astăzi, 26 noiembrie a.c., de către vicepreşedintele PDM, Valeriu Lazăr, coordonator al specialiştilor în domeniul Agriculturii din cadrul formaţiunii, cu ocazia şedinţei de constituire a Departamentului.

“Ne-am propus să acordăm asistenţă gratuită primarilor, dar şi fermierilor, ca să poată accede mai uşor la fondurile europene disponibile pentru dezvoltarea agriculturii, protecţia mediului etc. Vor fi constituite grupuri mobile de experţi, care, conform unui orar prestabilit, vor avea întâlniri cu cei care au nevoie de sfaturi de specialitate. Intenţionăm să vizităm toate raioanele până la finele lunii februarie 2014”, a declarat Valeriu Lazăr.

Totodată, democraţii şi-au propus să susţină în Parlament o serie de proiecte noi şi de modificări legislative, menite să ofere un suport pentru producătorii agricoli. Astfel, printre primele proiecte dezbătute de experţii PDM au vizat propunerile la regulamentul de subvenţionare în sectorul agricol, privind aplicarea TVA în agricultură ş.a. “Vom fi proactivi, prin generarea de idei şi soluţii desprinse din problemele existente, dar şi mai insistenţi în promovarea măsurilor aşteptate de către agricultori”, a dat asigurări şeful Departamentului, Dumitru Godoroja, viceministrul Economiei.

Prin lansarea Departamentului Agricultură Ecologie şi Indistrie Alimentară s-a finalizat procesul de înfiinţare a Departamentelor de specialitate ale PDM. Amintim că PDM a decis înfiinţarea a 13 Departamente de specialitate responsabile pe domenii, adoptând un model occidental de organizare internă a activităţii formaţiunii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Iniţiativa Departamentului Tehnologiei Informaţiei, Transport şi Infrastructură al PDM Partidul Democrat salută propunerea Comisiei Europene de a anula vizele pentru cetăţenii moldoveni