Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat salută propunerea Comisiei Europene de a anula vizele pentru cetăţenii moldoveni

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 noiembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova consideră că Republica Moldova a primit astăzi încă o confirmare a progreselor înregistrate în parcursul său european. Această confirmare a venit prin propunerea înaintată de Comisia Europeană privind liberalizarea regimului de vize în Zona Schengen pentru cetăţenii moldoveni care deţin paşaport biometric.

PDM salută decizia de astăzi a Comisiei Europene, care vine în întâmpinarea unei dorinţe comune a cetăţenilor Republicii Moldova: aceea de a circula liber în Europa.

Considerăm că meritul principal aparţine tuturor cetăţenilor ţării, care susţin eforturile de îndeplinire a angajamentelor noastre asumate faţă de Uniunea Europeană. Este încă o dovadă a respectului, pe care partenerii noştri europeni îl manifestă faţă de oamenii Moldovei. Totodată, PDM felicită instituţiile statului care au avut un rol decisiv în îndeplinirea, de către ţara noastră, a măsurilor cuprinse în Planul de Acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize.

Ca membru al Coaliţiei Pro-Europene, Partidul Democrat din Moldova rămâne angajat în eforturile pe care Republica Moldova le întreprinde pentru a îndeplini standardele negociate cu Uniunea Europeană, cu speranţa unui viitor mai bun pentru toţi cetăţenii ţării.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Traininguri pentru autorităţi publice locale şi agenţi economici din mediul rural Noul preşedinte al PDM Bălţi, Serghei Chiseliov: Am alături de mine o echipă performantă, care va realiza multe lucruri bune pentru municipiu