Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi au discutat cu elevii din Durleşti despre drepturile europene

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

De ziua Internaţională a Drepturilor Omului, vicepreşedintele PDM Oleg Ţulea, deputat în Parlament, şi liderii Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat s-au întâlnit cu elevii Liceului “Hyperion” din orăşelul Durleşti. Aici a fost organizată o masă rotundă cu genericul “Viitorul meu din perspectiva drepturilor europene”. La eveniment au particpat elevii claselor liceale şi profesorii.

Moderatorul şi gazda evenimentului, Tamara Pasat, vicedirector al instituţiei, i-a îndemnat pe elevi să profite de prezenţa reprezentanţilor PDM pentru a afla răspuns la întrebările care-i frământă.

Printre subiectele discutate au fost respectarea drepturilor tinerilor în Republica Moldova, noile condiţii la examenele de bacalaureat, precum şi eficientizarea sistemului educaţional, şansele de a studia peste hotare odată cu asocierea RM la Uniunea Europeană.

Deputatul Oleg Ţulea, membru al Comisiei parlamentare pentru cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, a salutat interesul celor prezenţi pentru politicile naţionale de tineret şi educaţie.

“Interesul vostru pentru calitatea studiilor în Republica Moldova, pentru pregătirea voastră profesională, este unul justificat, deoarece este important să asigurăm un echilibru între dorinţele voastre şi sistemul educaţional, să creăm condiţii pentru ridicarea calităţii învăţământului”, a declarat Oleg Ţulea.

Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat, Victor Zubcu, viceministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a vorbit despre importanţa zilei de 10 decembrie, când în întreaga lume este marcată Ziua Internaţională a Drepturilor Omului.

“Aceasta este o zi istorică. Să nu uităm de procesele prin care a trecut fiecare stat, chiar şi cele mai democratice, până a recunoaşte demnitatea umană ca valoare fundamentală, drepturi egale pentru bărbaţi şi femei, dreptul la vot şi şanse egale pentru toţi”, a spus Victor Zubcu.

La finalul evenimentului, câţiva tineri plasticieni au schiţat în desenele lor viitorul european al ţării.

Sursa: www.pdm.md

Preşedinţii organizaţiilor teritoriale şi primare ale persoanelor în etate s-au reunit în prima şedinţă zonală Preşedintele PDM, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Matyas Szilagyi, Ambasadorul Ungariei la Chişinău