Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Matyas Szilagyi, Ambasadorul Ungariei la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a avut astăzi o întrevedere cu Excelenţa Sa dl. Matyas Szilagyi, Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova.

Matyas Szilagyi a felicitat Republica Moldova cu ocazia Parafării Acordului de Asociere RM-UE şi a oferit garanţii că Ungaria va susţine şi va depune efortul necesar în vederea semnării cît mai apropiate a Acordului.

“Felicităm pasul important făcut de Republica Moldova şi credem în viitorul european al acesteia. Ungaria salută efortul depus de Republica Moldova pe calea integrării europene şi ţin să transmit mesajul de susţinere care vine din partea Guvernului şi poporului Ungariei”.

Marian Lupu la rîndul său a subliniat importanţa şi valoare Acordului pentru ţară, pentru fiecare cetăţean în parte şi interesul de a dezvolta şi mai mult relaţiile bilaterale cu statele membre UE.

“Acordul de Asociere RM-UE, integrarea europeană, reformele făcute de Guvernul de la Chişinău în acest sens, sunt acţiuni importante pentru Republica Moldova ca stat, pentru domenii ca medicina, business, politici sociale, educaţie dar şi direct pentru fiecare cetăţean în parte”.

“Mizăm în continuare pe susţinerea Ungariei şi pe bunele practici de integrare europeană care pot fi preluate în acest sens. Suntem convinşi că Republica Moldova trebuie să treacă la o etapă mai avansată a relaţiilor bilaterale cu statele membre ale Uniunii Europene, pentru a stabili şi mai multe legături economice, politice şi culturale cu fiecare membru al marii familii europene”.

Discuţiile s-au axat pe subiecte de maximă importanţă pentru ambele state, pe plan politic, economic şi cultural.

Sursa: www.marianlupu.md

Tinerii democraţi au discutat cu elevii din Durleşti despre drepturile europene Reprezentanţii PDM au felicitat elevii din Vadul lui Vodă cu prilejul sărbătorilor de iarnă