Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii rezineni se consolidează pentru a reuşi

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Tinereţea, entuziasmul, dragostea de viaţă şi dorinţa de a schimba lucrurile în bine i-au consolidat pe mai mulţi tineri din raionul nostru într-un Club al tinerilor şi familiilor tinere. Intenţia, venită din partea dnei Larisa Grădinari, preşedintele organizaţiei de tineret Rezina a Partidului Democrat din Moldova, se doreşte a fi marcată de seriozitate şi rezultativă. În favoarea afirmaţiilor vorbeşte şi faptul că la şedinţa de constituire tinerii i-au avut în calitate de invitaţi pe dna Eleonora Graur, preşedintele raionului Rezina, pe dl Gheorghe Gîncu, viceprimar de Rezina, pe dl Simion Tatarov, consilier orăşenesc…, Clubul urmînd să devină o platformă de dialog între tineri şi APL de nivelele I şi II.

În cuvîntul de salut, dna Eleonora Graur a apreciat intenţia tinerilor, îndemnîndu-i să fie sinceri şi să spună ce şi-ar dori să se schimbe în oraş, prin care acţiuni, să fie insistenţi în pornirile lor bune, să bată pînă cînd li se va deschide… Astfel se vor face auziţi şi vor reuşi.

Ideea tinerilor a fost calificată drept sănătoasă şi de către consilierul Simion Tatarov. “Trebuie să fiţi eficienţi, să vă faceţi văzuţi şi auziţi prin fapte concrete — astfel veţi deveni atractivi, iar semenii voştri vi se vor alătura în număr mare”.

În procesul discuţiei din acea zi mulţi dintre tinerii prezenţi au menţionat că, în anumite perioade ale vieţii, au fost încercaţi şi ei de tentaţia plecării peste hotare, cum au făcut-o mai mulţi colegi de-ai lor. Totuşi, în definitiv, au ales să revină la baştină, conştientizînd că sunt necesari şi utili acasă, decizia fiindu-le amplificată de susţinerea pe care au găsit-o aici din partea mai multor persoane şi factori decizionali. Cu forţele de care dispun, cu entuziasmul caracteristic tinereţii, susţinuţi şi îndrumaţi de cei cu experienţă, sunt gata şi îşi doresc să contribuie la transformări în bine, la modernizarea oraşului nostru.

În timpul discuţiilor pe marginea problemeleor economice şi sociale, ce vizează tinerii şi familiile tinere, ei au abordat o serie de aspecte, soluţionarea cărora ţine de responsabilitatea şi competenţa APL de nivelele I şi II. Printre ele — lipsa locurilor de trai pentru tinerii specialişti, angajaţi în oraşul Rezina; posibilităţile de reabilitare şi punere în funcţiune a ascensoarelor defecte din blocurile cu 9 etaje din oraş, modalitatea de achitare a serviciului respectiv; problema cîinilor maidanezi; reparaţia treptelor, ce unesc cele trei terase ale oraşului Rezina… Invitaţii, inclusiv dl viceprimar Gheorghe Gîncu, le-au vorbit tinerilor despre situaţia actuală atestată în oraş la compartimentele abordate, în identificarea căilor de soluţionare implicîndu-se foarte activ şi tinerii.

Pe finalul primei lor întîlniri, tinerii au decis să înregistreze oficial “Clubul tinerilor şi familiilor tinere” din raionul Rezina şi să constituie un grup de iniţiativă, care va reprezenta interesele membrilor clubului. La fel, au decis să înainteze un demers consiliului orăşenesc şi primarului oraşului, prin care să solicite includerea aspectelor sus-amintite în ordinea de zi a şedinţelor ulterioare ale consiliului orăşenesc.

Sursa: www.pdm.md

Reprezentanţii PDM au felicitat elevii din Vadul lui Vodă cu prilejul sărbătorilor de iarnă Organizaţia Naţională a persoanelor în etate a organizat patru întruniri zonale