Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a participat la inaugurarea unei săli de sport la Universitatea de Stat “Alecu Russo”

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Studenţii de la Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi, dar şi copii din familiile social vulnerabile vor avea, în timpul liber, mai multe posibilităţi să se ocupe cu sportul, după ce echipa Organizaţiei municipale Bălţi a Partidului Democrat din Moldova (PDM) a inaugurat astăzi, în incinta universităţii bălţene, o sală de sport modernă.

Preşedinetele PDM, Marian Lupu, care a participat la evenimentul de inaugurare a sălii de sport “Lion Club Bălţi”, a ţinut să-i felicite pe tineri cu această frumoasă ocazie, dăruindu-le echipament sportiv în valoare de 6,500 de lei.

“În rezultatul eforturilor noastre comune, tinerii din Bălţi vor beneficia de această sală de sport. În loc să stea pe la baruri, în loc să piardă vremea cu ocupaţii mai puţin sănătoase, iată că apare încă o posibilitate la universitatea din Bălţi pentru ca studenţii să ducă un mod de viaţă sănătos, să se dezvolte şi să practice sportul, o activitate foarte bună de autoorganizare”, a spus preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul ceremoniei de inaugurare a sălii de sport.

“Acţiunea de azi e inspirată dintr-o acţiune similară de mai demult. E vorba de contribuţia preşedintelui Marian Lupu la renovarea unei săli de lectură la unul dintre căminele studenţeşti ale universităţii. E îmbucurător faptul că domnul Rector ne-a deschis uşile pentru a renova acest subsol şi a-l transforma într-o sală sportivă modernă, unde toţi tinerii doritori — fie studenţi de la universitate, fie copii din familii social vulnerabile — vor avea posibilitate să se ocupe cu sportul. Faptele bune au continuitate, iar asta ne bucură”, a menţionat Ion Bodrug, responsabil politic din cadrul PDM Bălţi.

Rectorul Universităţii de Stat “Alecu Russo”, prof. univ. dr. hab. Gheorghe Popa, i-a mulţumit preşedintelui PDM, Marian Lupu, pentru faptul că “şi-a manifestat, încă o dată, afecţiunea faţă de această instituţie din nordul republicii”.

Lucrările de amenajare şi echipare a sălii de sport au durat 15 luni, iar pentru asta au fost nevoie de circa 150 de mii de lei, bani pe care democraţii din Bălţi i-au colectat de la mai mulţi agenţi economici din localitate şi de la persoane fizice.

După inaugurarea sălii de sport, Marian Lupu a discutat, timp de o oră, cu studenţii şi profesorii universităţii despre mai multe subiecte din actualitate. Preşedintele PDM a vorbit despre parafarea Acordului de asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană, dar şi despre necesitatea reformelor în sistemul educaţional.

PDM Bălţi
Sursa: www.marianlupu.md

Peste 1200 de moldoveni din Italia au participat la o acţiune caritabilă susţinută de PDM Tinerii Democraţi din Anenii Noi au o nouă conducere