Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia de Femei a PDM şi-a consolidat forţele pentru anul 2014!

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Pe parcursul lunii Noiembrie şi Decembrie, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova şi-a mobilizat la maxim organizaţiile raionale de femei pentru elaborarea obiectivelor pentru anul 2014.

În data de 17 Noiembrie 2013, la Sediul Partidului Democrat Bălţi a avut loc şedinţa Zonală NORD a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova. Această şedinţă a avut drept scop consolidarea mesajelor şi obiectivelor stabilite de Consiliul Coordonator a Organizaţiei de Femei care a avut loc la 1–3 Noiembrie 2013.

În cadrul Şedinţei zonale au participat Preşedintele Organizaţiilor de Femei şi Delegatele în Consiliul Coordonator a următoarelor raioane: Bălţi, Ungheni, Făleşti, Glodeni, Bălţi, Sîngerei, Teleneşti, Floreşti, Soroca.

La 8 Decembrie, în Chişinău s-au adunat la Şedinţa de Coordonare Centru reprezentantele din cele 5 sectoare ale Municipiului, şi raioanele Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Criuleni, Nisporeni, Dubăsari, Străşeni şi Călăraşi.

O şedinţă aparte a fost dedicată discuţiilor şi edificării unui mesaj integru a OF din UTA Găgăuză.

În Leova, la data de 22 Decembrie a avut loc ultima Şedinţă de Coordonare, cea de Sud, unde au fost prezente delegatele OF din Hînceşti, Leova, Cantemir, Cimişlia, Cahul.

Subiectele abordate în cadrul şedinţelor au vizat obiectivele şi viziunea strategică a Reţelei Organizaţiilor de Femei a Internaţionalei Socialiste, la şedinţa căreia recent a participat Preşedinta OF PDM — Valentina Buliga. Delegatele au discutat despre un set de acţiuni prin care să implementeze obiectivele OF a Internaţionalei Socialiste în raioanele Moldovei. De asemenea, s-au trasat obiectivele strategice a OF PDM pentru anul 2014.

Preşedinta OF PDM — Valentina Buliga a punctat că anul 2014 este unul important pentru Femeile Democrate marcînd 10 ani de existenţă a OF PDM şi 10 ani de cînd PDM este membru a Internaţionalei Socialiste, astfel, este nevoie în activizarea femeilor democrate în vederea promovării politicii sociale a partidului, care vizează bunăstarea cetăţenilor Moldovei.

Este necesar de menţionat că Şedinţele Zonale vor avea loc sistematic, fiind coordonate de fiecare raion prin rotaţie, astfel, deja a avut loc cea de a două Şedinţă Zonală Nord Vest la Drochia, în data de 5 Decembrie.

Reamintim că în Strategia OF PDM 2012–2016 este fixat drept prioritate consolidarea organizaţională şi funcţională a OF din raioane, pentru a spori numărul femeilor în procesul decizional la nivel local şi naţional.

Sursa: www.pdm.md

Istorie de Succes a Membrei OF PDM Tineretul Democrat din Chişinău a organizat, în premieră, un concurs TVC