Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Comuniştii din Şoldăneşti părăsesc PCRM-ul şi aderă la Partidul Democrat

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Rândurile Partidului Democrat din Moldova se completează cu noi membri. Reprezentanţii Partidului Comuniştilor din raionul Şoldăneşti au anunţat, astăzi, că pleacă din partidul PCRM şi din Fracţiunea PCRM din Consiliul Raional şi că aderă la PD.

Potrivit lor, PCRM s-a transformat “într-o forţă politică extremistă şi reacţionară, care promovează violenţa în societate şi îndeamnă la încălcarea ordinii publice”.

“Am observat de asemenea că PCRM acţionează în ultima vreme împotriva intereselor naţionale ale Republicii Moldova, încercând să blocheze cursul european dorit de majoritatea societăţii. Adeziunea noastră la PDM este motivată de viziunea social-democrată modernă a acestui partid, de eforturile constante făcute de PDM pentru protecţia socială a celor nevoiaşi şi pentru creşterea generală a nivelului de trai în republică. Susţinem de asemenea orientarea pro-europeană a PDM şi vedem în apropierea Moldovei de Europa o şansă importantă pentru dezvoltarea ţării noastre”, se spune în declaraţie.

De asemenea, comuniştii din Şoldăneşti îndeamnă şi alţi membri PCRM să părăsească acest partid care nu mai reprezintă interesele ţării.

“Îi îndemnăm pe toţi membrii PCRM să-şi facă propriile examene de conştiinţă şi să aibă curajul de a pleca dintr-un partid care vrea doar scandal şi haos în ţară şi care nu mai reprezintă interesele Republicii Moldova”.

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Anul 2013, de la Pădurea Domnească la Vilnius Persoanele de vîrsta a treia îşi consolidează forţele pentru implicare