Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Femeile pot reuşi

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 ianuarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Întrunirea organizată săptămîna precedentă de către Organizaţia de Femei a PDM Rezina a readus în discuţie un subiec delicat, dar şi foarte important. Este vorba despre şansele unei femei de a face carieră prin forţe proprii.

În cuvîntul său de salut, dna Eleonora Graur, preşedintele Organizaţiei Teritoriale a PDM Rezina, avea să menţioneze că problema nu este nicidecum nouă. “Acum cîteva luni, conducerea partidului a semnat angajamentele pentru asigurarea şanselor femeilor şi suntem sigure că vom reuşi. Personal, cele mai corecte şi eficiente colaborări ca om politic le-am avut tot cu femeile, a menţionat în cadrul întrunirii dna Eleonora Graur.

Noi avem multe doamne, care în perioada următoare, în scopul creşterii rolului politic al lor, vor fi instruite sub diferite aspecte, aşa, încît să poată concura cu bărbaţii în domeniul de referinţă, asigurînd principiul egalităţii de şanse.

Posibilităţile sunt mari, iar misiunea noastră e să convingem, dar şi să demonstrăm că o femee este aptă de a conduce şi a participa la actul de decizie”, a mai menţionat dna preşedinte al OT PDM Rezina.

În cadrul întrunirii, cele circa 60 de femei democrate prezente au acordat o atenţie deosebită obiectivelor şi activităţilor ce se vor desfăşura pe parcursul anului 2014 — an electoral. Printre acestea se vor regăsi instruiri în formarea abilităţilor de comunicare, cizelarea retoricii discursului politic în scopul motivării prin promovarea membrelor OF PDM în structurile de conducere ale partidului.

La fel, drep obiectiv foarte important membrele OF PDM Rezina şi-au propus contribuirea la materializarea ideii de reprezentare proporţională a femeilor în toate funcţiile şi structurile publice. Iar toate aceste obiective, potrivit femeilor democrate din raionul Rezina, pot fi atinse doar prin activizarea membrelor de partid, schimb de experienţă, multiplicarea practicilor bune existente.

Şi, deorece ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, pe final fiecărei femei i-a fost oferit cîte un cadou din partea organizatorilor.

Sursa: www.pdm.md

La 12 ianuarie OF PDM Donduşeni, în frunte cu preşedinta Doamna Emilia Lopatenco, şi-a proiectat activitatea pentru anul 2014 Organizaţia de Femei din localitatea Chetrosu a organizat prima şedinţă a femeilor democrate din acest an