Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: Puţină linişte pentru Bogdan… Bogdan Ţîrdea!

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Am citit cu amuzament ştirea realizată după postarea ta de pe blog, în care anunţai opinia publică despre faptul că Vlad Plahotniuc negociază cu Voronin o alianţă a PDM cu PCRM şi că acelaşi Vlad Plahotniuc încearcă să creeze un fel de PLDM 2. Dincolo de amuzament, eu am simţit în textul tău multă panică şi vreau să încerc să te liniştesc — sau să-i liniştesc pe cei care ţi-au sugerat aceste scenarii. Şi o voi face punctual, ca să-ţi fie mai uşor să aşezi lucrurile logic.

  1. Cu PCRM şi cu Voronin există un singur lucru de negociat: să revină în legalitate şi să renunţe la orice fel de încercare de a destabiliza ţara. Atât eu, cât şi colegii de Coaliţie, suntem gata să purtăm discuţii cu ei, în care să le arătam calea pe care pot să reintre în legalitate. În rest, nu există nimic de negociat cu comuniştii. Iar dacă vrei mai multe amănunte, tu ai fost în relaţii apropiate cu PCRM şi mai ales cu “ideologul” lor, deci poţi să te documentezi personal şi să-ţi regăseşti liniştea.
  2. Trebuie să recunosc că ai imaginaţie bogată şi simţ al umorului — o calitate foarte importantă. Scenariul expus de tine, legat de crearea PLDM 2, este interesant, demn de un premiu, poate chiar “analistul anului”. Dar dacă e să vorbim serios, eu ştiu că nici tu nu ai cum să crezi în ce ai scris — deşi eu nu văd o problemă dacă pe scena politică ar apărea PDM 2, PLDM 2, PL 2 şi aşa mai departe, câtă vreme asta ar însemna întărirea spectrului politic democratic. Ţie de ce ţi-e frică de asta?! Este evident, aşa cum ai scris chiar tu, că astfel de proiecte sunt doar fantezii, care sigur că pot fi introduse în spaţiul public pentru divertisment, pentru că oamenii au nevoie să citească şi astfel de texte, pe lângă analizele politice serioase cu care sunt bombardaţi zi de zi.
  3. Interesant a fost şi finalul textului, în care ne explicai că PLDM va fi cel care va acumula majoritatea voturilor pe dreapta şi că va deveni monopolist pe zona pro-europeană. Doamne ajută! Atât PLDM, cât şi celelalte partide democratice să obţină cât mai multe voturi! Sunt sigur însă că nici măcar cei din PLDM nu-şi doresc să devină monopolişti pe zona integrării europene, aşa cum ai scris tu. Eu cred că ei, ca şi PDM sau alte partide democratice, îşi doresc ca Moldova să aibă un viitor european şi Coaliţia din care facem parte să fie cât mai stabilă pentru a ne realiza acest obiectiv. Tu nu vrei asta?! M-aş bucura să aud că tu îţi doreşti integrarea europeană a Moldovei. Eşti cunoscut ca fiind apropiat în trecut de PCRM, iar dacă cineva te-a convins să devii pro-european, acel om merită toate laudele.

În final, aş vrea să ştii că au fost multe încercări în ultima perioadă, chiar şi zilele acestea, de a se crea tensiuni în interiorul Coaliţiei fie prin diferite intrigi, fie prin diferite texte postate pe unele bloguri, fie prin acţiuni prin care se încearcă să se arate autori falşi tocmai pentru a crea certuri în interior. Din fericire, cred că o să te bucuri şi tu să afli asta, acţiunile au eşuat.

Deşi ai scris poate sute de texte împotriva mea, ştim amândoi bine de ce, eu îţi respect talentul scriitoricesc, sunt uimit uneori de imaginaţia ta şi m-aş bucura să citesc texte scrise de tine pe alte teme, nu doar cele politice.

Sursa: www.plahotniuc.md

Vlad Plahotniuc: Când frica bate politica Democratele din sectorul Centru au făcut bilanţul activităţii în 2013