Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţii de solidaritate pentru cursul european

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Comunităţile locale reacţionează cu solidaritate la acţiunile de dezbinare a societăţii şi promovare a separatismului, tentative care se manifestă în ultima perioadă de timp în Republica Moldova. Până la această oră, mai multe consilii locale ale comunelor din ţară au redactat şi adoptat declaraţii de susţinere a cursului european al Republicii Moldova şi de condamnare a acţiunilor menite să dezbine societatea.

Astfel de Declaraţii de solidaritate au fost adoptate în satul Ursoaia, raionul Căuşeni, satul Calfa, raionul Anenii Noi, comunele Stăuceni şi Tohatin din Municipiul Chişinău. De remarcat este faptul că aceste Declaraţii au fost adoptate, în fiecare caz, cu o majoritate lejeră de voturi ale membrilor Consiliilor Locale, printre semnatari numărându-se reprezentanţi nu doar de la partidele membre ale Coaliţiei Pro-Europene, ci şi reprezentanţi ai Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Semnatarii menţionează că “Republica Moldova este un stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil, iar orice acţiune care aduce atingere acestui principiu constituţional afectează în mod direct fiecare comunitate locală şi pe fiecare cetăţean în parte. Siguranţa şi bunăstarea cetăţeanului poate fi asigurată numai în condiţiile existenţei unui stat puternic. Dar un stat este puternic şi funcţional dacă se bazează pe lege, de aceea legea trebuie respectată de toţi”.

În aceste condiţii, mandataţi de către alegătorii comunităţilor locale pe care le reprezintă, consilierii din Ursoaia, Calfa, Stăuceni şi Tohatin “condemnă cu toată fermitatea aceste acţiuni şi reiterează ferm angajamentul nostru pentru promovarea aspiraţiilor europene ale Republicii Moldova. Ne angajam să depunem toate eforturile la construirea statului european Republica Moldova, să asigurăm bunăstarea vieţii cetăţenilor, dezvoltarea satelor şi oraşelor, crearea locurilor de muncă, funcţionalitatea instituţiilor care să garanteze drepturile şi libertăţile fiecăruia. Reiterăm că suntem gata să demonstrăm acest angajament prin atitudine şi determinare.

Împreună pentru Republica Moldova!”.

Se preconizează că astfel de Declaraţii comune vor fi adoptate în următoarea perioadă în mai multe localităţi, de pe tot teritoriul Republicii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Organizaţia de Femei PDM şi-a propus să comunice mai intens despre beneficiile semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană 17 ani de la constituirea Partidului Democrat din Moldova