Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Cu referire la noua campanie de manipulare lansata în mass media la adresa sa, prim-vicepresedintele PDM, Vlad Plahotniuc, face următoarele precizari

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Cu referire la noua campanie de manipulare lansata în mass media la adresa sa, prim-vicepresedintele PDM, Vlad Plahotniuc, face următoarele precizari:

1. Pentru a clarifica de la bun început interesele care stau în spatele acestei campanii, se impune sa fac precizarea ca verificările se fac LA SOLICITAREA domnului Val Butnaru, în numele trustului Jurnal (pot pune la dispozitia celor interesati sesizarea pe care a depus-o) pe aceeaşi formula pe care patronii acestui trust au folosit-o şi în cazul altor sesizări legate de numele meu, depuse la zeci de instituţii din Republica Moldova, Marea Britanie, Cipru, Belgia, Italia, Franţa şi alte tari. Probabil ca vazand ca nu reuşesc sa pacaleasca autorităţile din acele tari, acum au ales o noua destinaţie în încercarea lor de a ma defaima.

O dovada a celor afirmate mai sus, este şi mailul transmis de domnul Val Butnaru mai multor jurnalişti romani, în care ii implora sa publice acest subiect şi sa insiste asupra defaimarii mele, dandu-le chiar indicaţii editoriale asupra modului în care sa abordeze aceasta tema. (Mailul mi-a fost transmis de unul dintre destinatari şi îl pot pune la dispoziţia tuturor celor care doresc sa aibă si aceasta dovada a modului josnic în care s-a încercat manipularea opiniei publice).

2. Este firesc ca autorităţile romane sa dea curs cererii respective şi sa demareze investigaţii. Aceasta este procedura standard in cazul unor astfel de sesizări. Şi nu este doar procedura, ci legea românească obliga la verificarea unei astfel de sesizari. La fel s-ar fi întâmplat şi dacă eu as fi depus o sesizare penala împotriva domnului Val Butnaru, autorităţile romane ar fi declanşat verificări, iar astăzi am fi avut un dosar penal deschis pe numele lui, demarate investigaţii, dar asta nu ar fi însemnat ca este urmărit penal, ci ca se verifica dacă se confirma acuzaţiile din sesizare.

Deci, simplul fapt al înregistrării unui astfel de demers (plângere, denunţ, sesizare) are ca si consecinţă fireasca înregistrarea acestui demers la unul din organele de cercetare şi urmărire penală căruia i se adresează. Înregistrarea demersului implică atribuirea unui număr unic de înregistrare. Ori potrivit legislaţiei din România, atunci când se face referire la un număr de înregistrare a unui demers (sau un număr de dosar), nu se are în vedere o anumită fază a procesului penal. Felul în care autorul sesizării a încercat sa prezinte acest caz presei, este evident murdar şi manipulator.

3. Ceea ce nu ştiu autorii sesizării este ca în urma cu câteva luni, tot ca urmare a unei campanii murdare pregătite de trustul Jurnal şi PCRM, am anticipat evoluţia acestei campanii şi am solicitat din România mai multe documente care arata ca m-am aflat şi ma aflu în legalitate în ceea ce priveşte subiectul cetăţeniei. Am primit documentele din România, nu le-am făcut însă publice pentru ca am considerat ca e un moment potrivit ca aceşti denigradori sa se mai facă o data de ras în fata opiniei publice. Urmeaza sa folosesc documentele respective la momentul potrivit, asa cum am făcut si cand am probat falsitatea altor acuzaţii la adresa mea, formulate de aceeaşi autori care au făcut, de câţiva ani, o obsesie deja patologica pentru numele meu.

4. In ceea ce priveşte felul în care se încearcă prezentarea acestui caz, precizez ca se forţează in mod manipulator ideea ca as avea un dosar penal în România, când de fapt este un raspuns al autorităţilor romane la sesizarea lui Val Butnaru, un răspuns ca vor fi verificate elementele sesizate de el, nu ca ar exista în acest moment vreun rezultat al acestor verificări. Pe acesta logica a manipulării, dacă cineva ii face o sesizare penala domnului Butnaru, se poate spune ca domnul respectiv este deja urmărit penal, poate şi condamnat. Este total falsa o astfel de abordare şi este regretabil ca se apelează la astfel de trucuri ieftine pentru lansarea unor campanii de denigrare.

Consider ca aceasta noua încercare de manipulare are în spate disperarea celor care încearcă de atâţia ani sa deruleze campanii murdare împotriva mea şi după ce au vazut ca în Moldova nu mai au credibilitate, încearcă sa pacaleasca din nou opinia publica lansând diferite acţiuni din afara tarii.

Urmeaza ca timpul sa dea calificările necesare tuturor acestor acţiuni, asa cum s-a întâmplat pana acum şi cu celelalte campanii de denigrare lansate la adresa mea, care s-au dovedit în timp a fi false, lipsite de probe şi au dezvăluit interesele reale care au stat în spatele lor.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Despre referendumuri penale, acţiuni antistatale şi trădare Conducerea PDM a stabilit priorităţile formaţiunii pentru perioada imediat următoare