Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conducerea PDM a stabilit priorităţile formaţiunii pentru perioada imediat următoare

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Conducerea PDM, reunită astăzi, 13 februarie a.c., în cadrul unei şedinţe a Consiliului Politic Naţional, a stabilit priorităţile formaţiunii pentru perioada imediat următoare. Eforturile membrilor PDM — din Parlament, Guvern şi din teritoriu — se vor concentra pentru a asigura stabilitatea politică şi pentru a susţine măsurile necesare apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Membrii Consiliului Politic Naţional au anunţat că PDM va reacţiona cu solidaritate la acţiunile de dezbinare a societăţii şi promovare a separatismului, tentative care se manifestă în ultima perioadă de timp în Republica Moldova. În acest context, a fost susţinută prin votul unanim al celor prezenţi propunerea prim-vicepreşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc, de a exclude din rândurile formaţiunii patru reprezentanţi ai partidului, deputaţi în Adunarea Populară, care au participat la referendumul ilegal din Găgăuzia — Dmitrii Constantinov, Zahar Mitul, Ilia Uzun şi Topal Ivan.

“Am venit cu propunerea ca cei care au participat la scrutinul ilegal din 2 februarie să fie excluşi din PDM pentru că, în pofida faptului că la partid am avut nenumarate întălniri cu ei şi le-am explicat pericolul acestui referendum, nu au ţinut cont de acesta, dar şi au neglijat disciplina de partid. Această decizie vine ca o apreciere a acţiunilor foştilor colegi ca fiind ilegale şi nesolidare cu interesul ţării”, a declarat Vlad Plahotniuc după şedinţa Consiliului.

“Deciziile de astăzi sunt consultate intern, inclusiv în cadrul Biroului Politic. Ne aşteaptă un an politic foarte complicat, în care avem obligaţia să ne consolidăm în interiorul partidului. Miza este mare şi trebuie să ne mobilizăm cu toţii”, a declarat preşedintele PDM, Marian Lupu.

De asemenea, membrii PDM au decis să promoveze o amplă campanie de informare la nivel naţional despre beneficiile integrării europene, în contextul apropiatei perspective de semnare a Acordului de Asociere la UE. “Vom merge în raioane ca să le vorbim oamenilor despre beneficiile apropierii de UE, dar şi despre riscurile care ne aşteaptă anul acesta. Oamenii trebuie să fie informaţi”, a punctat liderul PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Cu referire la noua campanie de manipulare lansata în mass media la adresa sa, prim-vicepresedintele PDM, Vlad Plahotniuc, face următoarele precizari Alocuţiunea preşedintelui PDM, Marian Lupu, la deschiderea sesiunii parlamentare de primăvară-vară 2014