Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a efectuat o vizită în raionul Orhei

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Marian Lupu a avut întîlniri cu medicii angajaţii diferitor întreprinderi locale precum şi cu activul autorităţilor publice locale din raionul Orhei.

Liderul PDM a informat cetăţenii cu privire la ultimele evenimente ce au loc pe arena politică din Republica Moldova dar şi despre tendinţele de politică externă a ţării.

Obiectivul de bază a întrevederilor cu cetăţenii este anume informarea obiectivă despre procesele ce au loc în ţară.

“E important, ca cetăţenii Republicii Moldova să cunoască realitatea politică, să cunoască detalii ascunse de unii actori politici, de anumite forţe ce au drept scop manipularea şi divizarea societăţii. Voi fi în teritoriu, alături de cetăţeni pentru a discuta, a intra în esenţa acţiunilor politice. Este de datoria noastră, a clasei politice, să fim aici, alături de cetăţeni, să aducem informaţia corect şi obiectiv, să răspundem la întrebările existente şi desigur să oferim soluţii corecte la multitudinea de probleme existente în societate.”

De asemenea, Marian Lupu a explicat avantajele apropierii RM de Uniunea Europeană, avantajele semnării Acordului de Asociere RM-UE precum şi faptul că Republica Moldova rămîne în continuare un stat suveran, independent şi indivizibil.

“În pofida unor declaraţii de ordin populist, a unor forţe politice care lucrează pentru interesele altor state, Republica Moldova este şi va fi un stat independent. Noi nu optăm pentru interesul altui subiect internaţional, nu suntem nici pentru un stat sau altul, noi trebuie să învăţăm şi să muncim pentru interesul statului nostru, pentru interesul Republicii Moldova. Iar interesul Republicii Moldova pe plan extern înseamnă relaţii bune actorii internaţionali. Pe plan extern vom avea în continuare o politică de promovare a interesului naţional, interesului RM. Procesul de integrare europeană vine doar să ne ajute, atît cu bunele practici şi susţinere de ordin financiar, cît şi în procesul de implementare a reformelor, menite să ridice în RM o economie competitivă şi atractivă pentru investiţiile străine, şi aici mă refer atît la investitorii din Vest cît şi din Est. Noi avem nevoie de relaţii bune şi cu Vestul şi cu Estul, şi cu UE şi cu Federaţia Rusă. Vom continua să optăm pentru promovarea interesului naţional al RM pe o cale a unei diplomaţii inteligente, bazate pe bune practici şi relaţii bune cu toţi actorii internaţionali.”

Săptămînal, Marian Lupu va efectua vizite în teritoriu, unde va avea întrevederi cu reprezentanţii diferitor instituţii locale, agenţi economici şi întîlniri cu cetăţenii.

Sursa: www.marianlupu.md

Tinerii Democraţi TD Leova promovează cultura sportului Aleşii locali din toate raioanele ţării, reprezentanţi ai PDM, şi-au declarat determinarea lor pentru combaterea oricăror manifestări separatiste şi pentru susţinerea, în continuare, a parcursului de dezvoltare europeană