Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Femeile democrate îşi propun să contribuie la dezvoltarea regională prin atragerea fondurilor europene

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din localitatea Mereni, raionul Anenii Noi au desfăşurat o masă rotundă cu genericul “Femeile democrate pentru integrare europeană”. La reuniune au participat 60 de femei active din localitate care au discutat despre oportunităţile ce le va avea ţara noastră odată cu semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dialogul s-a axat pe oportunităţile ce le vor avea localităţile rurale în contextul implementării acestui acord şi necesitatea de a fi pregătiţi de absorbţia fondurilor europene pentru dezvoltare.

Prezentă la întrunire, preşedinta OF PDM, Valentina Buliga a menţionat importanţa implicării femeilor în procesul de decizie la nivel local şi regional. “Femeile noastre deja sunt pregătite pentru a fi active. Am desfăşurat mai multe instruiri de pregătire politică şi administrativă. Urmează acum să aplicăm aceste cunoştinţe în practică şi să încercăm să facem lucrurile asa cum credem noi că este bine pentru comunitate şi societatea noastră în întregime”, a accentuat dna Valentina Buliga. “Noi recunoaştem că avem de înfruntat multe probleme, multe lucruri mai sunt făcute cu jumătate de măsură, însă semnarea Acordului de Asociere, ne pune sarcini concrete în faţă şi ne trasează obiective majore de reforme menite să modernizeze ţara. Noi femeile ne dorim infrastructură dezvoltată, servicii sociale de calitate, educaţie modernă. În toate aceste procese ne putem implica pentru a schimba lucrurile în bine”, a specificat preşedinta OF PDM. Ne-am unit în această mare familie PDM pentru a reuşi acele trasate în programul formaţiunii. Am adoptat o strategie foarte vastă şi ambiţiosă şi dorim să ne aducă succese electorale, dar ca să ne aducă succese urmează în primul rînd să ne facem auzite, a mai accentuat Valentina Buliga în faţa femeilor democrate din Mereni.

“Provocări pentru ţara noastră sunt multe, situaţia geopolitică, deloc simlă din regiune, ne învaţă că trebuie să fim o ţară unitară şi unită, să învăţăm lecţiile vecinilor şi să evităm conflictele de orice gen”, a menţionat preşedintele PDM Anenii Noi, Mihai Cheibaş care le-a încurajat pe doamnele democrate să fie active şi îndrăzneţe, să opereze cu cifre şi date, pentru a fi credibile.

Lilia Baciu, presedinta OF PDM, Mereni, a vorbit despre planul de lucru al organizaţiei teritoriale şi despre ambiţiile de a încheia acorduri de colaborare cu mai multe localităţi din ţările europene. Lilia Baciu a menţionat despre experienţa Poloniei care poate fi preluată ca exemplu de dezvoltare şi aprobare a politicilor regionale.

La final, doamnele democrate, au fost felicitate de către colegii de partid cu sărbătoarea de 8 martie.

Sursa: www.pdm.md

Flori pentru femeile din Străşeni din partea tineretului democrat Marian Lupu a fost în vizită la Parcul Industrial “Tracom”