Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat vrea egalitate de gen în politică: 50% dintre candidaţii la scrutin să fie femei

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat vrea să le ofere femeilor aceleaşi şanse de a participa la alegeri ca şi bărbaţilor. O astfel de iniţiativă este discutată de fracţiunea PD. Potrivit preşedintelui formaţiunii, Marian Lupu, 50% dintre candidaţii la scrutin trebuie să fie femei.

Liderul democraţilor a precizat că fracţiunea parlamentară a PD va veni cu un proiect de modificare a legislaţiei după ce va încheia discuţiile pe marginea acestei propuneri.

“Noi avem un drept constituţional, care stabileşte egelitate pentru toţi. Noi deja discutăm, la momentul zilei de astăzi, la modul cel ma serios, prezentarea unui amendament, care să fie respectat clar şi corespunzător — 50 la 50. Este unica şansa de a asigura egalitate de genuri”, a declarat Marian Lupu.

În prezent, în Parlament sunt puţin peste 18% femei, iar în administraţia publică locală — 21%. Din cei 101 de aleşi ai poporului din Moldova, doar 19 sunt femei. Iar din cei 897 de primari din ţara, numai 166 sunt doamne.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii lărgesc echipa şi în sudul ţării. Încă 300 de noi membri au primit carnet de partid Forumul Zonal Nord Est a OF PDM a reunit 500 de femei