Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul Zonal Nord Est a OF PDM a reunit 500 de femei

|versiune pentru tipar||
PDM / 31 martie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Femei PDM a desfăşurat în data de 29 Martie 2014 Forumul Zonal Nord-Est în raionul Floreşti. Forumul a întrunit peste 500 de delegate din peste 10 Organizaţii de Femei din raioanele Bălţi, Sîngerei, Floreşti, Soldăneşti, Teleneşti, Soroca, Edineţ, Drochia, Ocniţa.

Organizaţia de Femei PDM promovează un parteneriat constructiv cu bărbaţii, astfel, preşedintele raionului Floreşti şi Preşedintele Organizaţiei teritoriale PDM — domnul Ştefan Paneş a subliniat importanţa participării femeilor în elaborarea politicilor locale şi activitatea de partid.

Valentina Stratan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi vice-preşedinte a OF PDM a menţionat importanţa participării femeilor în viaţa publică şi necesitate adoptării cotelor electorale, care vor mări numărul femeilor implicate politic.

Preşedintele Organizaţiilor de femei din Bălţi — Cecilia Graur, Sîngerei — Maria Condorachi, Floreşti — Svetlana Rusu au prezentat bunele practici şi planurile pentru anul 2014 din organizaţiile pe care le prezidează.

Preşedinta Organizaţiei de Femei PDM — Valentina BULIGA a subliniat că “participarea femeilor în viaţa publică este un element primordial democratic. Femeile sunt o verigă importantă pentru realizarea unei politici corecte şi echitabile pentru fiecare, participarea femeilor în politică nu este doar un element, ci un proces complex. Implicarea fiecăreia din noi, duce la progres, cu paşi mici spre o schimbare. Anul 2014 este un an important, este un an a bilanţului eforturilor depuse de noi, cît şi un an de ambiţie. E nevoie ca Noi, femeile democrate, să fim active şi să motivăm oamenii să creadă în visul nostru — o Moldovă Europeană. E nevoie să promovăm mesajul nostru pentru a fi înţeles de fiecare. Este nevoie să motivăm cît mai multe femei să se implice în activităţile pe care le implementăm”.

De asemenea, Valentina Buliga a prezentat Declaraţia de Solidaritate a OF PDM, care subliniază că OF PDM îşi concentrează activitatea către reprezentarea egală a femeilor şi a bărbaţilor în procesul decizional politic, deoarece acest aspect constituie un aspect al drepturilor omului şi al justiţiei şi solidarităţii sociale, precum şi o cerinţă esenţială a funcţionării unei societăţi democratice; întrucât persistenţa subreprezentării femeilor reprezintă un deficit democratic care subminează legitimitatea procesului decizional atât la nivel naţional, cât şi local.

Reamintim, că Organizaţia de Femei are 27767 femei membre şi în data de 5 Iunie 2014, împlineşte 10 de ani activitate.

Sursa: www.pdm.md

Partidul Democrat vrea egalitate de gen în politică: 50% dintre candidaţii la scrutin să fie femei Turneul Zonal Leova la mini fotbal