Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi din capitală s-au mobilizat pentru curăţenia de primăvară

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 aprilie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul democrat din toate cele cinci sectoare ale capitalei a participat activ la acţiunea ecologică desfăşurată de PDM la scară natională. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 5 aprilie, în cadrul campaniei sociale “Ajut Moldova”.

Fiecare organizaţie de tineret din municipiul Chişinău a avut de salubrizat un anumit teritoriu din sectorul său.

Cei mai numeroşi au fost reprezentanţii Organizaţiei “TD Buiucani”. Ajutaţi de demnitari, aceştia au vopsit băncile şi au făcut ordine în parcul “Alunelul”. Semenii lor din sectorul Centru au făcut curăţenie la Valea Morilor, iar cei de la Ciocana — în parcul din perimetrul străzilor Ginta Latină şi Vadul lui Vodă.

La Botanica, tinerii democraţi au amenajat teritoriul din preajma Bisericii de lemn, iar la Râşcani, acţiunea de salubrizare s-a desfăşurat în cel mai popular loc de odihnă din sector — scuarul unde este amplasat Monumentul “Maica Îndurerată”.

La nivelul oraşului Chişinău, peste 350 de tineri au ieşit la curăţenia de primăvară. În suburbii, organizaţiile de tineret ale PDM vor desfăşura lucrări de salubrizare şi sâmbăta viitoare.

În acest fel, tinerii democraţi şi-au propus să contribuie prin propriul exemplu la curăţenia oraşului, precum şi să responsabilizeze cetăţenii şi autorităţile cu privire la buna gospodărire a localităţii.

Acţiunea ecologică din cadrul campaniei sociale “Ajut Moldova” s-a desfăşurat, concomitent, în 500 de sate şi oraşe şi a adunat peste 10 mii de participanţi.

Democraţii din raionul Drochia au participat la salubrizare

Peste o mie de democraţi din raionul Drochia au participat la 5 aprilie curent la Campania “Ajut Moldova”. Acţiunea ecologică s-a desfăşurat în toate localităţile din raion.

Înărmaţi cu mături, greble şi lopeţi, democraţii au făcut ordine practic peste tot dînd localităţilor un aspect curat şi frumos amenajat. Ei au muncit sîrguincios făcînd curăţenie în 20 de parcuri, amenajînd şi curăţind 5 izvoare. Au curăţit şi teritoriul din apropierea a 20 de monumente şi a unui teren de minifotbal. În cadrul campaniei s-a făcut ordine şi în peste o sută de ogrăzi a bătrînilor singuratici. La fel au fost plantaţi peste o mie de pomi şi arbuşti.

În oraşul Drochia, au făcut curăţenie practic pe tot teritoriul urbei. La această campanie de rînd cu membrii PDM a lucrat şi preşedintele organizaţiei raionale de partid, Corneliu Padnevici.

“Participarea activă a membrilor Partidului Democrat din Moldova demonstrează tuturor că nu numai că sîntem ghidaţi de dorinţa nobilă să avem o ţară frumoasă şi cu localităţi amenajate şi curate, dar şi prin fapte, dar şi facem tot posibilul ca să-l îndeplinim acest vis.

Sînt recunoscător colegilor de partid că nu au evitat posibilitatea de a participa la campania de salubrizare, căci numai în comun, consolidîndu-ne puterile, putem bţine lucruri frumoase”, a menţionat corneliu Padnevici.

Entuziasmaţi de faptul că au participat la campanie au fost şi tinerii democraţi. Dînşii spun că sînt mîndri că au reuşit să-şi aducă aportul la amenajarea localităţilor.

Lucrări de salubrizare s-au desfăşurat în toate cele 28 de localităţi rurale. Spre exemplu, în satul Pervomaisc, democraţii au amenajat teritoriul din preajma monumentului ostaşilor căzuţi în cel de-al doilea război mondial şi a bisericii din localitate. Tot în cadrul acestei campanii, democraţii din acest sat, au plantat un număr mare de copaci şi trandafiri.

Democraţii din raionul Rezina — participanţi activi la salubrizarea de primăvară

Mai mult de 10 mii de democraţi din toată ţara au participat, pe 5 aprilie curent, la salubrizarea şi amenajarea parcurilor, lacurilor şi altor areale naturale. Acţiunea ecologică s-a desfăşurat în 500 de localităţi ale Republicii Moldova în cadrul Campaniei “Ajut Moldova!”.

Împreună cu democraţii din întreaga ţară au lucrat şi circa 500 de membru ai OT PDM Rezina. Activităţile au fost diverse, dar toate — voluntare şi direcţionate la amenajarea arealelor naturale publice, la ajutorarea unor persoane concrete. Astfel, în oraşul Rezina, prin efortul democraţilor participanţi la acţiunea de salubrizare de la finele săptămînii trecute, s-a făcut ordine la bustul lui Mihai Eminescu, pe treptele ce leagă cele trei terase ale oraşului şi în apropierea lor, la mormîntul frăţesc din lunca Nistrului, unde au fost plantaţi şi arbori. În alte 16 localităţi din raion democraţii s-au mobilizat, asigurînd schimbarea la faţă a teritoriilor instituţiilor de învăţămînt preşcolar şi preuniversitar, centrelor satelor, staţiilor de aşteptare a transportului, monumentelor, cimitirelor din localităţi, a drumurilor, sădind copaci şi instalînd bănci pentru odihna călătorului obosit, ajutînd persoane nevoiaşe, care necesită suportul celor mai tineri… Gestul democraţilor a fost încuviinţat şi acceptat cu bucurie de către locuitorii satelor şi oraşului. Dna Eleonora Graur, preşedintele OT PDM Rezina, spune că “suntem deschişi pentru toată lumea, aşteptăm şi acceptăm propuneri de la oricare cetăţean privind activităţi de salubrizare, acceptăm participarea tuturor celor cu dragoste de baştină şi dornici de a locui într-un mediu curat, sănătos şi plăcut ochiului”.

Campania “Ajut Moldova!”, ediţia a II, va finaliza în aprilie 2015. Democraţii din raionul Rezina, inclusiv tinerii, şi-au propus, în perioada de referinţă, să amenajeze intrarea în oraş şi să planteze acolo arbori, să asigure menţinerea în bună ordine a spaţiilor publice din teritoriu întregului raion.

“Moldova, vreau să te ajut!” în raionul Şoldăneşti

În cadrul acţiunii “Moldova vreau să te ajut!” lansate de tinerii democraţi al PDM in mai multe localitati din raionului Şoldaneşti de către membrii şi simpatizantii PDM au fost efectuate lucrări de amenajare şi solubrizare a parcurilor, scuarilor şi locurilor publice.

La acţiune în raionul Şoldăneşti au participat peste 350 de persoane.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii îşi lărgesc echipa! O mie de persoane din Ialoveni au primit carnete de partid Democraţii consolidează poziţiile şi în raionul Râşcani. Formaţiunea a înmânat noilor membri carnete de partid