Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi pregătiţi de exerciţiul electoral

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 aprilie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Timp de trei zile Liga Tinerelor Democrate şi Liga Studenţilor Democraţi au beneficiat de un training de instruire politică organizat cu suportul Fundaţiei olandeze Max Van der Stoel.

Debutanţii democraţi au fost iniţiaţi în activitatea de partid prin intermediul unor metode interactive de învăţare politică, teorie şi ateliere de lucru. Participanţii au dat dovadă de pregătire în cadrul panelului de dezbateri şi de organizare a unui eveniment de campanie electorală. De asemenea, abilităţile de lider ale tinerior democraţi s-au eveidenţiat la atelierul de vorbire publică. Tinerii politicieni s-au lansat într-o competiţie acerbă de discursuri politice.

Jacomina BOUMA, formator FMS în prezentarea sa despre tehnicile de planificare a unei campanii de comunicare, a menţionat următoarele: “Planurile de comunicare oferă o schiţă globală, defineşte poziţionarea de imagine a unei structuri interne ca în cazul Ligii Tinerelor Democrate şi Ligii Studenţilor Democraţi, din aceast motiv primul pas în activitatea voastră este de a implenta o strategie de comunicare cu implicarea tuturor membrilor de partid”.

Ruben ZANDVLIET, profesor de drept internaţional a încurajat tinerii să se afirme ca lideri de opinie în mediul universitar. “Un lider de succes va demonstra mereu o implicare personală cu o abordare personală. Sunteţi tineri, pregătiţi, abili, nu vă rămîne, decît să vă afirmaţi în cadrul partidului şi în mediul universitar.”, a menţionat trainerul.

Preşdinetele organizaţiei de tineret a Partidului Democrat din Moldova, viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiei, Victor ZUBCU la încheierea programului a punctat succesele şi realizările Tineretului Democrat şi a motivat tinerii în promovarea drepturilor acestora.

“Liga Studenţilor Democraţi şi Liga Tinerelor Democrate repezintă structuri de promovare şi aparare a drepturilor tinerilor. Menirea acestora este de a încuraja concurenţa ştiinţifică şi responsabilitatea comunitară. Tinerii democraţi trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi atitudine în raport cu angajamentele noastre. Republica Moldova are nevoie de o generaţie crescută în pluralism şi democraţie, unde solidaritate, justiţia socială şi responsabilitatea impozitară contribuie la modernizarea ţării.”, a specificat preşedintele.

Tinerii Democraţi planifică în următoarele luni organizarea Şcolii de Pregătire Politică, ediţia a VII-a cu participarea a 100 de tineri.

Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu a făcut o donatie pentru Coşul de Paşte Activiştii democraţi din Chişinău au discutat cu vicepremierul Valeriu Lazăr