Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Activiştii democraţi din Chişinău au discutat cu vicepremierul Valeriu Lazăr

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 aprilie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Peste 350 de reprezentanţi ai Organizaţiei municipale Chişinău a Partidului Democrat au participat sâmbătă, 12 aprilie, la o întâlnire cu vicepreşedintele formaţiunii, Valeriu Lazăr, vicepremier şi ministru al Economiei.

Cei prezenţi au avut ocazia să afle cum stau lucrurile în economia naţională din perspectiva semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care include şi Acordul de Liber Schimb între Republica Moldova şi UE.

Potrivit lui Valeriu Lazăr, guvernarea democratică de la Chişinău a făcut alegerea fermă în favoarea ancorării ţării în comunitatea europeană.

“Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană urmează să fie semnat la sfârşitul lunii mai — începutul lunii iunie, iar situaţia din Ucraina ne determină să ne mişcăm mai repede în această direcţie. Provocarea cea mai mare, în acest an electoral, este să le explicăm oamenilor că am făcut o alegere corectă şi să asigurăm continuitateparcursului european. Acest proces va deveni ireversibil doar dacă vom reuşi să schimbăm mentalitatea societăţii”, a declarat Valeriu Lazăr.

Totodată, vicepremierul a precizat că Republica Moldova pledează pentru menţinerea dialogului cu partenerii săi tradiţionali din est.

Preşedintele Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, s-a arătat convins că discuţia cu Valeriu Lazăr îi va ajuta pe activiştii de partid să înţeleagă mai bine ce se întâmplă în economie, pentru ca, ulterior, să poată transmite mesajul alegătorilor.

“A devenit o tradiţie să ne întâlnim cu reprezentanţii Partidului Democrat din Parlament şi Guvern. În cadrul acestor întâlniri, avem posibilitatea să ascultăm şi să punem întrebările care ne frământă, să vedem care sunt realizările noastre şi calea aleasă de Partidul Democrat din Moldova. Voi menţiona şi cu acest prilej că Organizaţia municipală reprezintă Partidul Democrat în mediul celor mai avizaţi alegători, de aceea, atitudinea şi instrumentele de comunicare cu electoratul trebuie să fie diferite”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM Chişinău a trecut în revistă şi principalele activităţi de partid desfăşurate în ultima perioadă la nivel de municipiu. Între acestea, campania de caritate “Împreună pentru fiecare”, aflată pe ultima sută de metri. Participanţii laadunare au avut posibilitatea să doneze bani pentru procurarea Coşului de Paşte pentru 600 de familii nevoiaşe din capitală.

La finalul evenimentului, au fost înmânate carnete de partid noilor membri.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţi pregătiţi de exerciţiul electoral PD îşi lărgeşte rândurile şi în Găgăuzia! Partidul a primit peste 800 membri noi